Γεώργιος Αποστολάκης: «Ισχυρές παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ για τις αποζημιώσεις των πληγέντων της Θεσσαλίας»

Ο Βουλευτής επικρατείας της ΝΙΚΗΣ κύριος Γεώργιος Αποστολάκης στην δευτερολογία στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών, για τις διοικήσεις φορέων του δημοσίου τομέα (2/11/2023), με αφορμή τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχολίασε την τροπολογία, εντόπισε τα ουσιαστικά και νομοτεχνικά λάθη της και αναφέρθηκεπεραιτέρω στο θέμα των αποζημιώσεων όλων των  πληγέντων από τις πλημμύρες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα πρέπει να  αποτελεί επιτακτική προτεραιότητα για το κράτος η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες το συντομότερο μιας και υπάρχουν καθυστερήσεις και ότι είναι προβληματική η νομοτεχνική διατύπωση του άρθρου για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές.

Επίσης έκανε παρέμβαση ώστε η οικονομική ενίσχυση να είναι άμεση και να μην δοθεί μόνο στην Θεσσαλία αλλά και στις κατεστραμμένες περιοχές του Έβρου και της Ρόδου από τις πρόσφατες πυρκαγιές, να είναι σαφή τα κριτήρια ώστε να μην καταλήξει η αποζημίωση σε χέρια άλλων και φυσικά να είναι γενναία και όχι ψίχουλα που θα περισσέψουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

η ομιλία στο παρακάτω λινκ

Κανάλι Γεωργίου Αποστολάκη

(ομιλίες στην βουλή & τις τοποθετήσεις στις επιτροπές)

https://www.youtube.com/@user-uq5ry9cj8z/videos

Βουλευτής Επικρατείας, κοινοβουλευτική ομάδα «ΝΙΚΗ»

Γεώργιος Αποστολάκης

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *