Γεωργία Καλλιτσουνάκη : Προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακολουθεί αναπτυξιακή τροχιά με τα εμβληματικά έργα που υλοποιεί στοχεύοντας στη  δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων και συνθηκών που διαμορφώνουν ένα ελκυστικό, βιώσιμο  περιβάλλον για να ζει κάποιος.

Και ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά! Η  θέση της Περιφερειακής Συμβούλου  αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση ν’ ασχοληθώ με τα κοινά, οργανωμένα και στοχευμένα. Εστιάζοντας και αναδεικνύοντας τα δυνατά  στοιχεία του τόπου μας, γεωμορφολογικά, ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά. αθλητικά!
Και αναφέρομαι στον TΟΥΡΙΣΜΟ! Απώτερος στόχος η μεγέθυνση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια σε συνάρτηση με τη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν. Ο τόπος μας προσφέρεται! Έχουμε Πανεπιστήμιο, κατάλληλες αθλητικές  υποδομές, παράγουμε προϊόντα, διαθέτουμε κατάλληλους ανθρώπους κι εμπλέκοντας εκπαίδευση, αθλητισμό, γεωργία, κτηνοτροφία, επιχειρηματικότητα  ενισχύεται η τοπική οικονομία και ανοίγουν θέσεις εργασίας .
Συνδυάζοντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού! Αγροτουρισμό, αθλητικό τουρισμό, θρησκευτικό, συνεδριακό, εκπαιδευτικό, υγείας (τρίτης ηλικίας) πολιτιστικό.

Να μην οριοθετείται  μόνο στη διαμονή αλλά να συνοδεύεται  και από μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής στην ύπαιθρο που συνδέονται είτε με την γεωργική / κτηνοτροφική παραγωγή, την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και τα πολιτισμικά στοιχεία του αγροτικού χώρου, είτε με υπαίθριες δραστηριότητες όπως σαφάρι στο βουνό,  ιππασία, ορειβασία, πεζοπορία,  ποδηλασία βουνού, κωπηλασία, .Συμπράξεις αθλητικών ομίλων και σωματείων, συνέργεια σχολείων και πανεπιστημίων ,διοργάνωση αγώνων και συνεδρίων  έτσι ώστε η Περιφέρεια ν ‘αποτελεί πόλο έλξης κι επισκεψιμότητας καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Άλλωστε ο τουρισμός δεν περιορίζεται μόνο στις έννοιες του καταναλωτισμού αλλά είναι μια βιομηχανία πολυεπίπεδη! Χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις  και καταπολέμηση της ανεργίας. Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τον αγροτουρισμό με το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης το οποίο  καλύπτει μια έκταση 2409,5 km2. Η περιοχή του Γεωπάρκου Μετεώρων-Πύλης διαθέτει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γεωποικιλότητα και γεωλογικά μνημεία καθώς και προστατευόμενες περιοχές με πλούσια βιοποικιλότητα. Μέσα από την αναγνώριση της περιοχής Μετεώρων-Πύλης ως Παγκόσμιο πάρκο επιδιώκεται  η ανανέωση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής όχι μόνο εγχώρια, αλλά και  παγκοσμίως.

 

Οι πράξεις δημιουργούν ΟΡΑΜΑ!

Γεωργία Καλλιτσουνάκη
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
«Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»-Κώστα Αγοραστού

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *