“Γευστικά διπλώματα” στις Φυλακές Τρικάλων

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  24-02-2023, στην αίθουσα τελετών του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρικάλων η εκδήλωση λήξης του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης Μαγειρική Τέχνη – Ζαχαροπλαστική, διάρκειας (350) ωρών, το οποίο ξεκίνησε το Νοέμβριο και υλοποιήθηκε  εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος από το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την Γενική Γραμματεία  Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη   .

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του Σ.Κ. Τρικάλων κα Μαρία Λύτσιου. Για τη σημασία και την αναγκαιότητας της επαγγελματικής κατάρτισης μίλησε η Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ΒΝΣ Δ/νσης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κα Κέλλυ Γεροστέργιου, η οποία μαζί με τον Διευθυντή του ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας κ. Δημήτρη Γεράση σχεδίασαν και είχαν την εποπτεία του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκειά του. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπυρίδων Πρωτοψάλτης, ο οποίος με τη σειρά του επεσήμανε την ευεργετική επίδραση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και  κατάρτισης ειδικά στις ευάλωτες ομάδες, όπως είναι κρατούμενοι, τονίζοντας την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ και σε πολλά άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ντίνος Μπάρδας, ενώ μεταξύ των καλεσμένων που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν μέλη της ομάδας εθελοντών του  Δήμου Τρικκαίων, η Προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Τρικάλων κα Μαρίνα Ιακωβάκη, η Διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων κα Μαρία Μουτσάκη, καθώς και οι εκπαιδευτές του προγράμματος Μαρία Χατζή, Δημήτριος Μαγειρίας και Κωνσταντίνος Δέλλας.  Πριν την ολοκλήρωση  της εκδήλωσης και την απονομή των  βεβαιώσεων  παρακολούθησης στους εγκλείστους καταρτιζόμενους, ένας εκ των οποίων μέσα σε κλίμα συγκίνησης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές για το θεραπευτικό ταξίδι, το οποίο βοήθησε να κρατήσουν την ισορροπία μέσα τους για τον δικό τους καλό και το ανώτερο καλό όλων όπως τόνισε αρκετές φορές. Με χαρά οι έγκλειστοι καταρτιζόμενοι έλαβαν τις βεβαιώσεις,  ενώ στη συνέχεια οι καλεσμένοι είχαν τη χαρά να γευτούν εδέσματα και γλυκίσματα παρασκευασμένα από τους ίδιους”.

Δείτε εικόνες και βίντεο όπως κατέγραψε η κάμερα του trikalaculture.gr 


https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *