Βραβείο Impact Award στο Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας -ΟΚΑΝΑ στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο κατά των Εξαρτήσεων

Με το βραβείο Impact Award τιμάται στο Διεθνές Συνέδριο κατά των Εξαρτήσεων στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας -ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής. Το βίντεο στο οποίο προβάλλεται η φιλοσοφία και η πρωτοποριακή προσέγγιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου Ζωής  που συνδυάζουν την Πρόληψη με διάφορες μορφές Τέχνης,  διακρίθηκε στα τρία καλύτερα βίντεο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία ακόμα κορυφαία διάκριση, που αναγνωρίζει στην πράξη την πολύτιμη κοινωνική προσφορά του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και του Εργαστηρίου Ζωής, που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για 7η συνεχή χρονιά, με τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το 2018 το Εργαστήρι Ζωής βραβεύτηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το βραβείο Pompidou, ως μια από τις τρεις καλύτερες πρακτικές πρόληψης, με την   πρώτη πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης  και εμπνεύστρια του Εργαστηρίου Ζωής Λίτσα Λιακούλη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό να παραλαμβάνουν το βραβείο στο Όσλο της Νορβηγίας.

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής ταξιδεύουν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας για το μεγαλύτερο διεθνές Συνέδριο κατά των Εξαρτήσεων, το Lisbon Addictions 2022 European Conference on Addictive Behaviours and Dependencies, που πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2022. Στο  συνέδριο συμμετέχουν Οργανισμοί από όλο τον κόσμο, που δραστηριοποιούνται σε  δράσεις και προγράμματα κατά των εξαρτήσεων, όπως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία για την έρευνα στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων, η ομάδα Pompidou του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.α. Το βραβείο Impact Award απονέμεται στο Εργαστήρι Ζωής σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 25/11.  Το  βίντεο  του Εργαστηρίου Ζωής που διακρίθηκε στα τρία καλύτερα του διαγωνισμού «Different approaches for different populations» – «Διαφορετικές προσεγγίσειςγια διαφορετικούς πληθυσμούς», είναι υποψήφιο για ένα ακόμη βραβείο, το People’s Choice Prize, το οποίο ψηφίζεται και απονέμεται από τους συνέδρους. Για τη δημιουργία του βίντεο συνεργάστηκαν οι: Ειρήνη Κουφάκη, Κωνσταντίνος Λαμπρούλης, Γεωργία Ζαβράκα και Ανδρέας Αλμπάνης. Το βραβείο θα παραλάβουν  ο  πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας –ΟΚΑΝΑ Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς και ο  Αντιπρόεδρος του Κέντρου, Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας -ΟΚΑΝΑ, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, με δύο τρόπους: την τακτική ετήσια επιχορήγηση των 30.000 ευρώ, με την οποία καλύπτονται πολλαπλές ανάγκες του Κέντρου, από τεχνικό εξοπλισμό μέχρι εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και εκδόσεις, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του. Επιπλέον η Περιφέρεια στηρίζει χρηματοδοτικά  την απρόσκοπτή λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωής  καλύπτοντας τις αμοιβές των κοινωνικών επιστημόνων και καλλιτεχνών που απασχολούνται στα καινοτόμα προγράμματα πρόληψης και τις  εκδηλώσεις που διοργανώνει για τη διάδοση του μηνύματος κατά των εξαρτήσεων και των ουσιών. Επιπλέον, το  νεοκλασικό κτίριο της  οδού Μανωλάκη που στεγάζει το Κέντρο Πρόληψης και το Εργαστήρι Ζωής ανακαινίστηκε με την  χρηματοδοτική στήριξη της  Περιφέρειας Θεσσαλίας.                       

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *