Βασίλης Τσούτσιας : Οι ιδέες και οι στόχοι μου για τον αθλητισμό στον Δήμο Τρικκαιων

Ο υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Σακκά Βασίλης Τσούτσιας παρουσιάζει τις ιδέες και τους στόχους του για τον αθλητισμό στον Δήμο Τρικκαίων.

Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και αυτό γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την υγεία (σωματική – νοητική – ψυχική) και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Εν μέσω παγκόσμιας κοινωνικής κρίσης και παράλληλα εθνικής οικονομικής δυσκολίας όπου συμπτώματα τύπου Υπερέντασης, Δυσφορίας, Επιθετικότητας, Κατάθλιψης είναι ευρέως διαδεδομένα επιβάλλεται όλοι να έχουμε πρόσβαση στον αθλητισμό. Ίσως το μοναδικό μέσω πρόληψης πολλών προβλημάτων. Το σύνθημα μας είναι Αθλητισμός για Όλους. Προγράμματα για κάθε ηλικία.
– Αθλητισμός για τα παιδία μας
– Αθλητισμός για τους νέους μας
– Αθλητισμούς για την μέση ηλικία
– Αθλητισμός για την τρίτη ηλικία
– Αθλητισμός για τα άτομα με ιδιαιτερότητες (σωματικές – νοητικές – ψυχικές)

Επιτροπή διαβούλευσης αθλητικού σχεδιασμού
Η δημοκρατία μπορεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματα χάραξης πολίτικης και να εμπλέξει δημιουργικά τους ίδιους τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Ενιαίος φορέας αθλητικών εγκαταστάσεων
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι προσβάσιμες σε όλους (σωματεία και πολίτες).
Δίκαια και ισότιμη κατανομή του χρόνου χρησιμοποίησης
Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων-. Κατασκευή μικρών γυμναστηρίων πολλαπλών χρήσεων
Δημιουργία δημοτικών σύγχρονων γυμναστηρίων με δωρεάν πρόσβαση για τους Δημότες.

Σταθμοί άσκησης για όλους (base running)
Είναι απαραίτητη η δημιουργία σταθμών base running βαδίσματος και ποδηλάτου.
Πρόκειται για χώρους υποδοχής που με την καθοδήγηση ειδικών καθηγητών Φυσικής Αγωγής λειτουργούν οργανωμένα προγράμματα.
Αναβάθμιση Χώρων υποδοχείς τα φυσικά μας παρκαπ.χ ο κεφαλοποταμος για πεζοπορία, σε χαρτογραφημένες και οριοθετημένες διαδρομές και η περιοχή γύρω από το αρδανι..

Θεματικό πάρκο στις Καρυές.
Στα εγκαταλειμμένα νταμάρια του ποδήλατο δρόμου και του κλειστού γυμναστηρίου στις Καρυές δίπλα στην γυμναστική Ακαδημία , δημιουργούμε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο. Στο πάρκο αυτό θα υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι ώστε να διεξάγονται αγώνες BMX, parkour (παρκουρ), σανίδας, αναρρίχησης (Rockway Climbing) κλπ.. Αλλά και άσκηση και διοργάνωση αγώνων σε ένα σύγχρονο γυμναστηρίο
Στόχος μας δεν είναι μόνο να προσελκύσουμε τους νέους του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής αλλά και να κάνουμε την περιοχή πόλο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων…

Καινοτόμες δραστηριότητες
Θεσπίζουμε νέες, πολύπλευρες και καινοτόμες αθλητικές δραστηριότητες
· Τοξοβολία αγρού
· Μπιτς βόλει (πετοσφαίριση επί άμμου)
· Ποδηλασία βουνού
Σε συνεργασία με ποδηλατικούς συλλόγους θα δημιουργήσουμε οργανωμένα δίκτυα μονοπατιών στην περιοχή (λίμνη γκιτζη, κτλ) σεβόμενοι το περιβάλλον και την ισχύουσα νομοθεσία
· Οργανωμένο βάδισμα

Προσωπικό (γυμναστές)
Συμμετοχή στο πρόγραμμα στοχευμένης πρόσληψης μέσω ΟΑΕΔ για πτυχιούχους, με ετήσια σύμβαση (ή και μόνιμη αν είναι εφικτό).

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *