Βαθμοφόροι του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση.

Οι Πρόσκοποι έχουν Υποσχεθεί στην Τιμή τους να βοηθούν κάθε Άνθρωπο και σε κάθε περίσταση. Για να είναι Ουσιαστική και Ασφαλής αυτή η βοήθεια από τονΕθελοντή αλλά και προς τον Ωφελούμενο, ο ΈλληναςΒαθμοφόρος έχει την Υποχρέωση της συνεχόμενηςεκπαίδευσης. Ο Σεβασμός προς τον Συνάνθρωπο μαςαλλά και την φύση θα πρέπει να είναι μέσα μας και σεμια εποχή που έχει σημαδευτεί από πρωτόγνωρεςαρρώστιες αλλά και φυσικές καταστροφές έχουμεΥποχρέωση να είμαστε και θα είμαστε εκεί μεανιδιοτελή προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη. Έτσι λοιπόν πλαισιώνοντας, ως μέλος, την Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας ( Π.Ο.Π.Π.) Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, η οποία μετρά ήδη 2 χρόνια ζωής, παρακολούθησα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 120 ωρών, σχετικά με την Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση, στιςεγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής ΥπηρεσίαςΤρικάλων και συμμετείχα στις εξετάσεις της ΓενικήςΓραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τηνπιστοποίηση των μελών της σύμφωνα με τις διατάξειςτου Π.Δ 174/1983 και τις σχετικές οδηγίες του Αρχηγείου και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Μαζί μου παρακολούθησαν το πρόγραμμα η Υπαρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων Στεφανία Χιώτη και η Αρχηγός Ομάδας Προσκόπων Αλεξάνδρα Ντίνου.

Εκπαιδευτήκαμε στην Πυροσβεστική Τέχνη με τηνΠυραγό κα Μπαρέκα Κασσιανή, στις Επικοινωνίες και την Τοπογραφία – ΧάρτηΠυξίδα με τον Ανθυποπυραγόκο Καλκάνη Ηλία, στα Οχήματα με τον Πυρονόμο κοΦιλίππου Επαμεινώνδα, στις Δασικές Πυρκαγιές με τονΠυρονόμο κο Καραγιώργο Ιωάννη και στις ΠρώτεςΒοήθειες με τον Υπαρχιπυροσβέστη κο Τζερεμέ Αλέξανδρο και αποκτήσαμε σημαντικές γνώσεις μέσα από τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτές αλλά και τηνπρακτική εφαρμογή πάνω στα Οχήματα, για τον τρόπομε τον οποίο θα μπορέσουμε όταν και άμα χρειαστεί, να βοηθήσουμε σωστά και με ασφάλεια.


Δεν
θα πρέπει να παραλείψουμε την σημαντική βοήθεια του Υπαρχιπυροσβέστη κου Φράγκου Απόστολου οοποίος συνέβαλλε ουσιαστικά στην διεκπεραίωση τηςεκπαίδευσης φροντίζοντας για το εκπαιδευτικό υλικό όσο και για την ενημέρωση και συντονισμό τωνεκπαιδεύσεων.

Οι Εξετάσεις έγιναν υπό την επίβλεψη και τονσυντονισμό του Επιπυραγού κου Μιχαήλ Θωμά, Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλωνκαι είχαν θετικό αποτέλεσμα επιτυχίας και για τους τρειςμας.

Θα ήθελα, εκ μέρους όλων μας, να ευχαριστήσουμεπροσωπικά όλους τους προαναφερόμενους για τηνάψογη συμπεριφορά τους απέναντί μας και να τουςευχηθούμε μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό τηςΥπηρεσίας, Ασφαλείς και Επιτυχείς επεμβάσεις.

Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, βγήκα αληθινός στοότι ο Έλληνας Πυροσβέστης ΔΕΝ πίνει καφέ και ΔΕΝπληρώνεται τσάμπα. Και επειδή αυτές τις ώρες που γράφω κάποιοι από την Πόλη μας επιχειρούν σεμέτωπο φωτιάς, θα ήθελα να τους ευχηθώ Καλή Δύναμηκαι Ασφαλής Επιστροφή…

Γιώργος Φώτης

Αρχηγός 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *