Αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας

Παράσταση διαμαρτυρίας 24/10/2023 14:00 στο δημαρχείο Φαρκαδονας

Παρότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τις καταστροφικές πλημμύρες από τις υποσχέσεις που έχουν εξαγγελθεί από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο υλοποιήθηκαν ελάχιστα. Το επιτακτικό ζήτημα της στέγης αντιμετωπίζεται με την απαράδεκτη διαμονή στη δομή του Κουτσόχερου, οι αποζημιώσεις είναι ψίχουλα και ελάχιστες έχουν δοθεί, η αποκατάσταση των δημόσιων κτηρίων, σχολείων, υποδομών έχει βαλτώσει ενώ οι υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους μπροστά στο χειμώνα και νέες καταιγίδες.
Το κράτος αποδείχτηκε επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τη λαϊκή περιουσία και κατοικία, αντίθετα πολύ ικανό να τα πλειστηριάζει με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπροστά σ’ αυτήν την ζωή που μας επιφύλαξαν εμείς παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ενώνουμε τις φωνές και διεκδικούμε:
Διασφάλιση της στέγασης των πληγέντων κοντά στα χωριά τους με ευθύνη της κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου.
Άμεση απόδοση αποζημιώσεων για το 100% των ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Διασφάλιση της πλήρους σίτισης και υγειονομικής ασφάλειας των πληγέντων με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου.
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΑΕΕ – ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.α. Αναστολή χρεών σε εφορία, δημόσιο και τράπεζες. Άμεση παύση των όποιων διαδικασιών κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Άμεση αποκατάσταση αντιπλημμυρικών υποδομών και κατασκευή νέων αντιδιαβρωτικών έργων και έργων ορεινής υδρονομίας σε μεγαλύτερα υψόμετρα για συγκράτηση φερτών υλικών και μείωσης της ταχύτητας του νερού στα πεδινά.
Άμεση προκήρυξη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη της κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου για τις περιοχές που επλήγησαν.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας

φωτογραφία krinilive.gr

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *