Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη τη Θεσσαλία καθ΄όλη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα

Υπενθυμίζονται συμβουλές οδικής ασφάλειας για ασφαλείς μετακινήσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, από τις Υπηρεσίες της Γενικής ΠεριφερειακήςΑστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν συνθήκες ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ενδεικτικά, τα μέτρα περιλαμβάνουν τροχονομικούςελέγχους, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, μη χρήση ζώνηςασφαλείας – προστατευτικού κράνους κ.α.), καθώς καιαστυνόμευση τόσο εντός των πόλεων όσο και στις εισόδους εξόδους αυτών, σε σταθμούς διοδίων, σε χώρους επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, κ.ά.

Με γνώμονα και βασική προτεραιότητα την πρόληψητροχαίων ατυχημάτων, λόγω της αυξημένης κίνησηςοχημάτων στα οδικά δίκτυα της χώρας τις ημέρες που διανύουμε, υπενθυμίζουμε στους οδηγούς χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση (βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο).

Παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα (Σχετ. το από 06-04-2023 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *