ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Με την παράσταση «Χορεύοντας ξανά με τον Ασκληπιό μας» ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» γιορτάζει τα 40 χρόνια (1982-2022) από την ίδρυσή του, χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στην παράδοση, τον πολιτισμό, την πόλη των Τρικάλων.

Η παράσταση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, περιλαμβάνει τριήμερο εκδηλώσεων που ξεκινούν την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, στην οποία έως και το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου θα τελείται έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών της πλούσιας ιματιοθήκης του Ασκληπιού, λαογραφικών αντικειμένων, καθώς και έντυπου υλικού καταγραφών της ιστορίας και των στιγμών του Συλλόγου. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η ένταξη ημερίδας, στην οποία καταξιωμένοι ομιλητές θα θέσουν ζητήματα λαογραφικού ενδιαφέροντος, συσχετιζόμενα με την αξία του πολιτισμού και της παράδοσης.

Το τριήμερο εκδηλώσεων θα κορυφωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, στις 6 μ. μ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, όπου εκατοντάδες χορευτές της οικογένειας του Ασκληπιού, παλιοί και νέοι, θα τιμήσουν τον σύλλογο της καρδιάς τους, ο οποίος πρώτος τους τιμά με την διοργάνωση αυτής της λαμπρής γιορτής. Τους χορευτές της 1ηςεικοσαετίας που με το μεράκι και το ήθος τους έθεσαν τα θεμέλια και της 2ης που με τα ίδια χαρακτηριστικά αποτέλεσαν την συνέχεια και το επιστέγασμα του συλλόγου. Μαζί τιμώνται χοροδιδάσκαλοι και μουσικοί που μαζί με τους χορευτές υπηρέτησαν την παράδοση και συνέβαλαν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ταυτότητας στο πέρασμα των χρόνων, μέσα από τη μοναδική αλληλεπίδραση βιώματος, εμπειρίας και γνώσης!

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *