ΑΣΕΠ: 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ σε Πολεμική Αεροπορία και Ένοπλες Δυνάμεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις για τις θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Πολεμική Αεροπορία

Νέες προκηρύξεις εξέδωσε το ΑΣΕΠ σχετικά με τις προσλήψεις ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Πολεμική Αεροπορία. Συγκεκριμένα ζητούνται 20 θέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων  και 281 άτομα στην Πολεμική Αεροπορία.

Πιο αναλυτικά:

  • Προσλήψεις ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Με προκήρυξη του ΑΣΕΠ που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκηρύσσονται 20 θέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις ειδικότητες:

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

  • Προσλήψεις 281 ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία

Το ΑΣΕΠ προκηρύσσει την πλήρωση διακοσίων ογδόντα μίας (281) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), στην Πολεμική Αεροπορία.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και εφόσον συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε μονάδες  – υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Ο όρος υποψήφιος και οι προσδιοριστικοί όροι προς αυτόν, αναφέρονται σε άνδρες και γυναίκες.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Μοριοδότηση με πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας

Στις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:

  • Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 – 50 Μόρια
  • Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 – 100 Μόρια
  • Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 – 150 Μόρια

Να σημειωθεί ότι μοριοδοτείται η γνώση μόνο μίας ξένης γλώσσας και αυτή στο υψηλότερο επίπεδο.

Όπως γίνεται κατανοητό μια πιστοποίηση Αγγλικών μπορεί ακόμα και να «εκτοξεύσει» την μοριοδότηση των υποψηφίων. 

Πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση της πιστοποίησης Αγγλικών  είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει πτυχίο Αγγλικών σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

πηγη alfavita.gr

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *