Αρχισαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα Δ. Τρικκαίων

Ο χορός, η σύνδεση με την παράδοση, η προσφορά, η συμμετοχή, χαρακτηρίζουν το πνεύμα με το οποίο για άλλη μια χρονιά το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Τρικκαίων υποδέχεται νέα μέλη για την περίοδο 2023-24.
Οι εγγραφές αφορούν στα νέα μέλη, που θα βρεθούν κοντά σε όσους και όσες ήδη αποτελούν πρεσβευτή ολόκληρης της πολιτιστικής παράδοσης των Τρικάλων, από κάθε γωνιά, σε κάθε της έκφραση.

Το Δημοτικό Χορευτικό είναι οργανική μονάδα του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσηςΠαιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε αυτό διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από τα Τρίκαλα και από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Επίσης ερευνάται, καταγράφεται και παρουσιάζεται η πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση των Τρικάλων.

Τα τμήματα του Χορευτικού έχουν μια συνεχή και πολύ σημαντική παρουσία στα μουσικοχορευτικά πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχουν σε πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη και στον νομό Τρικάλων. Έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις  και συναντήσεις ανά το πανελλήνιο και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό (σε Καναδά, Κύπρο, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία κ.α.), παρουσιάζοντας με σεβασμό και υπερηφάνεια την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας. Στα σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα υπηρετεί με υπευθυνότητα τον αυθεντικό παραδοσιακό χορό διερευνώντας τις χρήσεις και τις λειτουργίες του, καθώς και τη σχέση του με την κοινωνία και τους ανθρώπους που τον βιώνουν.

Η φοίτηση είναι δωρεάν!

Πληροφορίες – Εγγραφές:  Καθημερινά  09:00 – 13:30 στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γαριβάλδη 8, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431063207,  6972006004 και στο emailsoulios@trikalacity.gr

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *