ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 2022-2024 ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. ΤΕΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Έπειτα από την συμπλήρωση 2 ετών από τη σύσταση της νέας Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων και με δεδομένο ότι στις 19/05/2024 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΤΕΕ και επομένως ολοκληρώνεται η δράση της παρούσας  Νομαρχιακής Επιτροπής, παρατίθεται ο απολογισμός των δράσεων για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:

 

Ενεργοποίηση του μητρώου εθελοντών μηχανικών λόγω των συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 στην περιοχή μας:
o Οι εθελοντές μηχανικοί του τμήματος στελέχωσαν τα κλιμάκια πρωτοβάθμιων ελέγχων των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής ζημιών και αποζημιώσεων των πληγέντων.
o Έπειτα από κάλεσμα των αρμόδιων υπηρεσιών οι εθελοντές μηχανικοί του τμήματος προχώρησαν στον έλεγχο μεγάλου μέρους των σχολικών συγκροτημάτων για τον έλεγχο καταλληλότητας ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου.
o Κατατέθηκε αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία για τη δυνατότητα στελέχωσης των κλιμακίων δευτεροβάθμιων ελέγχων της ΔΑΕΦΚ από εθελοντές μηχανικούς
o Προτάθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος και εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η ίδρυση ΤΑΕΦΚ Θεσσαλίας για την καλύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων για την ανακατασκευή/επισκευή των πληγέντων κτιρίων.

Παρεμβάσεις προς τους τοπικούς φορείς για την εκτέλεση τωνέργων στον αστικό ιστό της πόλης εστιάζοντας ιδιαίτερα στα θέματα των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στα εργοτάξια.

Επισκέψεις σε εργοτάξια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών

Συνάντηση με εκπροσώπους της Αστικής Ανάπτυξης ΑΕ και κατάθεση παρατηρήσεων και προτάσεων πάνω στο Σχέδιο Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Τρικκαίων.

Σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας με σκοπό τη σύνταξη μιας μελέτης σκοπιμότητας για τη βελτίωση της ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης των Τρικάλων

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Τμήμα ΠολιτικήςΠροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με σκοπό την κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Γνωμοδότηση της αρμόδιας μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής του τμήματος στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο της κύριες έκθεσης (masterplan) της Ολλανδικής εταιρίας HVA με αντικείμενο τη βελτίωση τηςδιαχείρισης υδάτων, αγροτικών καλλιεργειών καιαντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Συμμετοχή σε λοιπές δημόσιες διαβουλεύσεις που αφορούν τεχνικά ζητήματα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προτάσεις (Τρίκαλα – Κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030)

Καταγραφή και κωδικοποίηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς με βασικές πληροφορίες για αξιόλογα κτίσματα της ΠΕ Τρικάλων από ομάδα εργασίας του τμήματος

Συνέχιση του θεσμού του Γραφείου Υποστήριξης Μηχανικού με μόνιμο προσωπικό και καθημερινή λειτουργία στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των συναδέλφων.

Διοργάνωση ανοικτών νομαρχιακών συνεδριάσεων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων από ένα ευρύτερο σύνολο συναδέλφων μηχανικών

 

Διοργάνωση εκπαιδευτικών-ενημερωτικών εκδηλώσεων στα πλαίσια του ανταποδοτικού ρόλου του ΤΕΕ προς τους συναδέλφους
o Επισκευή – Προστασία – Στεγάνωση Οπλισμένου Σκυροδέματος βάση ΕΝ 1504
o Προσεισμικός Έλεγχος Υφιστάμενων Κατασκευών
o Ασφάλεια και υγεία σε τεχνικά έργα
o Εξοικονόμηση ενέργειας: Πρώτη προτεραιότητας στον σχεδιασμό κτιρίων/ Νέα υλικά και η κρίσιμη συμβολή των κουφωμάτων
o BIM Execution Plan και αρχές του ΒΙΜ Προτύπου ISO-19650

 

Διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτους συμπολίτες μας

 

 

   Για τη  Ν.Ε. Τρικάλων του Τ.Ε.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΑΤΑΒΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

                   

 

ΛΑΡΙΣΑ

41222, Καλλιθέας 7

Τηλ: 24105.35615

 

ΤΡΙΚΑΛΑ

42100, Καποδιστρίου 6

Τηλ: 24310.24927

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

43100,Καζαμπάκα 4

Τηλ: 24410.20027

 

 

 

    https://teekdth.gr

 

    tee_trikala@tee.gr

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *