Απεργιακή συγκέντρωση από την Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Όλες και όλοι την Τετάρτη 8 Μάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση στα Τρίκαλα στις 12:00 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η φετινή 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, σημαδεύεται από το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο τρένων με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο και δημιούργησε ένα μεγάλο αντικυβερνητικό κύμα οργής και αγανάκτησης.

Οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα άρχισαν να κομματιάζονται και να διαλύονται από τη δεκαετία 2000-2010 (επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), ιδιωτικοποιήθηκαν το 2017 (επί ΣΥΡΙΖΑ), απαξιώθηκαν συστηματικά από τη Νέα Δημοκρατία. Επικράτησαν οι εργολαβίες, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η λογική της ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας σε υποδομές δημοσίου συμφέροντος. Έτσι, φτάσαμε στο ξημέρωμα της 1ης Μάρτη 2023, με ακρίβεια και όχι αναπάντεχα!  

Το σύνολο της αντιλαϊκής – δολοφονικής πολιτικής, οξύνει τις ταξικές ανισότητες και υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής μας. Σε αυτό το πλαίσιο όχι μόνο γενικά οι εργαζόμενοι και ο λαός αλλά ακόμα περισσότερο και οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι γυναίκες, οι μετανάστες/στριες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σπρώχνονται στην ανέχεια.

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μια μέρα που συμπυκνώνει μια σειρά διεκδικήσεις του εργατικού και φεμινιστικού κινήματος, μια μέρα αγώνα για το πως τελικά θέλουμε να ζήσουμε. Την 8η Μάρτη απεργούμε για μια κοινωνία χωρίς έμφυλους και ταξικούς διαχωρισμούς. Για να μην μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός σώζει τον λαό!

Τώρα είναι η ώρα, με απεργίες και διαδηλώσεις, να πάρουμε πίσω όλες τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες. Να ανατρέψουμε αυτό το απάνθρωπο κοινωνικό σύστημα. 

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *