Απεβίωσε ο σπουδαίος κλαρινίστας Κυριάκος Κωστούλας

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο σπουδαίος κλαρινίστας Κυριάκος Κωστούλας. Είχε γεννηθεί το 1934 στο Μαλακάσι Τρικάλων. Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική και απευθύνθηκε στον παππού του και στους θείους του [από τη μεριά της μητέρας του] για να του δείξουν. Τον ανέλαβε στην αρχή ο θείος του Γιάννης Ντόκος και στη συνέχεια ο άλλος θείος του, ο Μιχάλης Ντόκος, που τον μύησαν στα μυστικά του οργάνου και στον ιδιαίτερο τρόπο παιξίματος που απαιτούν τα τραγούδια της περιοχής. Όταν ένιωσε ότι ήταν επαρκής μουσικά, σχημάτισε συγκρότημα, που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Θεσσαλίας και στους γειτονικούς με αυτήν νομούς. Το 1954 μετακινήθηκε στην Αθήνα και κατάφερε, εκτός από τα δημοτικά, να μπει και στα λαϊκά σχήματα, συνοδεύοντας, κυρίως στις ηχογραφήσεις, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Βαγγ. Περπινιάδη, την Γιώτα Λύδια κ.α. Ο Κυριάκος Κωστούλας εκτός από τα τραγούδια της κεντρικής Ελλάδας , έπαιζε με μεγάλη άνεση τα Θρακιώτικα, αλλά και τα Νησιώτικα. Συνεργάστηκε, λοιπόν, με τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη, αλλά και με την Ειρήνη Κονιτοπούλου, την Άννα Καραμπεσίνη, την Δόμνα Σαμίου κ.α.
Στη δισκογραφία, ειδικά, συνόδεψε όλους σχεδόν τους δημοτικούς τραγουδιστές. Ο ήχος του, στο κλαρίνο, ήταν ιδιαίτερος και αναγνωρίσιμος. Ως άνθρωπος ήταν πολύ ευγενικός, συνεργάσιμος ,χαμηλών τόνων και με εξαιρετικό ήθος.

https://www.domnasamiou.gr/?i=portal.el.partners&id=226&fbclid=IwAR3AU5qeAhs6ERPzhbF-4X2Nzat_GShGdx10VTRjVfPnOGJgfdLtSMuy47c

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *