Απαιτούν μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που συμπλήρωσαν 2 χρόνια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία του ΟΤΕ, στην είσοδο του κτηρίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Τρικάλων,  εξαιτίας της άδικης απόφασης να μην μονιμοποιηθούν οι δόκιμοι νεοδιόριστοι  εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, που συμπλήρωσαν δυο χρόνια από τον Αύγουστο του 2020.

Με βάση τον νόμο 4589/2019 με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Παρόλ’ αυτά το Υπουργείο αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να παρατείνεται μία κατάσταση ομηρίας.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *