Απάντηση της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τρικάλων

Το 2016 με τη διάταξη νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η δυνατότητα στα νοσοκομεία να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις στις υπηρεσίες (εστίασης,φύλαξης και καθαριότητας), χωρίς να καταργηθούν οι διατάξεις με τις οποίες έως τότε ,οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονταν από ιδιώτες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ΤΟΝΙΣΤΕΙ ότι από το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας ελάχιστοι είναι οι Διοικητές που εφάρμοσαν που διάταξη που ψήφισε  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο 2016-2019 ,που κυβερνούσε.

Οι ατομικές συμβάσεις όμως του νόμου του 2016 μπορούσαν να εφαρμοσθούν μέχρι τις 31/12/2019, σύμφωνα με τη διάταξη νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, με καινούρια διάταξη ψηφισμένη επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ, απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων του προσωπικού που προσλήφθηκε με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένου διάρκειας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ως εκ τούτου οι υποσχέσεις που δίνονταν και δίνονται είναι άνευ αντικειμένου.

Επειδή στηρίζουμε τη δημόσια υγεία, θεωρούμε ότι θα πρέπει τα Νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *