Απάντηση Δένδια στον Αποστολάκη

Απάντηση από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ.Νικόλαο Δένδια στην αναφορά του Βουλευτή Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ Κ.Γεωργίου Αποστολάκη

για προώθηση του αιτήματος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ως επιτακτική ανάγκη την «Αύξηση των εισακτέων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) – Κάλυψη των κενών θέσεων – Δημιουργία παροχής κινήτρων.» με όφελος στην τοπική οικονομία της πόλης των Τρικάλων και των γύρω περιοχών.

Σε συνέχεια της αναφοράς με αριθμ. πρωτ. 36/2023  που κατάθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ Κύριος Γεώργιος Αποστολάκης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ.Νικόλαο Δένδια,  ώστε να υπάρξει επιτακτική προτεραιότητα στην αύξηση των εισακτέων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) ,στην άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και στην δημιουργία παροχής κινήτρων με συνέπεια οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την τοπική οικονομία της πόλης των Τρικάλων και των γύρω περιοχών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και επιφέροντας επενδύσεις στην κοινωνία και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των σπουδαστών ειδικότητας τεχνικής και διοικητικής και ταυτόχρονα την αύξηση των προσλήψεων ωρομισθίων καθηγητών την μετατροπή τους σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήρθε μία γενική απάντηση από το Υπουργείο χωρίς άμεσο σχεδιασμό και κάποια ουσιαστική προοπτική.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  ανέφερε τα εξής: Η κάλυψη των 105 κενών θέσεων εισακτέων σπουδαστών, που προέκυψαν στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) κατά την εισαγωγική διαδικασία του ακαδημαϊκού έτους 2023 – 24, λόγω εφαρμογής του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), θα αντιμετωπιστεί με την πρόβλεψη επιπλέον εισακτέων τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τον επικείμενο προγραμματισμό των Γενικών Επιτελείων.

Επιπλέον, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο και συντονισμένο σχέδιο παρεμβάσεων, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πολιτικής των Ένοπλων Δυνάμεων. Ως εκ τούτου, τα μέτρα που θα ληφθούν θα αναβαθμίσουν σημαντικά το έργο των παραγωγικών ΣτρατιωτικώνΣχολών και θα τις καταστήσουν ακόμη πιο ελκυστικές για τους σημερινούς και μελλοντικούς σπουδαστές αλλά και για το εκπαιδευτικό προσωπικό, στρατιωτικό καιπολιτικό.

Ο Κύριος Γεώργιος Αποστολάκης με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην μεγάλη πρόσφορα των Ενόπλων Δυνάμεων για την πατρίδα, τόνισε ότι μέλημα μας είναι να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και της τοπικής κοινωνίας ώστε αυτό να οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και να συμβάλει στην ανάπτυξη τωνπόλης των Τρικάλων και για αυτό το Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»καταβάλλει κάθε δυνατή για την αύξηση των θέσεων σπουδαστών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα και για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας που μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στους παρακάτω τομείς:

1. Εκπαίδευση και κατάρτιση: Μια αύξηση του αριθμού των σπουδαστών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης νέων υπαξιωματικών, προσφέροντας την ευκαιρία για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων.
2. Ενίσχυση της οικονομίας: Η αύξηση του αριθμού των σπουδαστών μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες στην πόλη, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
3. Ανάπτυξη της υποδομής: Για να φιλοξενήσει περισσότερους σπουδαστές, η πόλη μπορεί να αναπτύξει την υποδομή της, συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών εγκαταστάσεων και υποδομών ψυχαγωγίας.
4. Κοινωνική αλληλεπίδραση: Η παρουσία περισσότερων σπουδαστών μπορεί να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεπίδραση και την πολιτιστική ζωή στην πόλη.
5. Στρατηγικές συνεργασίες: Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών μπορεί να συνεργαστεί με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς για την υλοποίηση κοινών έργων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Βουλευτής Επικρατείας, κοινοβουλευτική ομάδα «ΝΙΚΗ»

Γεώργιος Αποστολάκης

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *