Ανοίγουν τα σχολεία στον Δ. Τρικκαίων – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι

Χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα στατικότηταςολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα διδακτήρια και τις δομές πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων. Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 θα είναι ανοιχτές ΟΛΕΣ οι δομές εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων, ιδιωτικές και δημόσιες. Συγκεκριμένα, ανοίγουν:
– Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί
– Νηπιαγωγεία
– Δημοτικά Σχολεία
– Γυμνάσια
– το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.
Ως γνωστόν, τα Λύκεια θα λειτουργήσουν, βάσει των νέων επιδημιολογικών δεδομένων, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι έλεγχοι

Μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιήθηκε άμεσα. Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν πολύ νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου και την Πέμπτη 4 Μαρτίου ανέλαβαν εργασία 7 κλιμάκια με 14 μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 126 έλεγχοι – αυτοψίες (π.χ. για αποκάλυψη ρωγμών σε αρμούς διαστολής) σε όλες τις μονάδες εκπαίδευσης και τις δομές πρόνοιας, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα στατικότητας. Σε συνεννόηση με διευθυντές/τριες, τις αμέσως επόμενες ημέρες αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία, άλλα ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν την Παρασκευή σε ιδιωτικάκτήρια, με βάση τα αιτήματα που κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Τρικκαίων.


Ο αριθμός τηλεφώνου 2431020000, δηλαδή η Τηλεφωνική Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών, συνεχίζει να λειτουργεί για τα αιτήματα αλλά και για όσους/όσες επιθυμούν να δηλώσουν πιθανή ζημιά από τον σεισμό.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.