Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τρίκαλα

Η Επιτροπή Ειρήνης της Τρικάλων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε), δηλώνει απερίφραστα ότι ο Πρέσβης των Η.Π.Α Τζώρτζ Τσούνις, ο οποίος προγραμματίζει να επισκεφθεί τα Τρίκαλα την Παρασκευή 15Μάρτη είναι ανεπιθύμητος στην πόλη.

Είναι ανεπιθύμητος όπως κάθε εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών, των υπεύθυνων για δεκάδες φονικές ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά τον κόσμο, των υποστηρικτών του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στην πρωτοφανή γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, των πρωταγωνιστών του φονικού ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται, με θέατρο την Ουκρανία και θύματα τον Ουκρανικό και τον Ρωσσικό λαό, στον βωμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κυριαρχίας μεταξύ του Αμερικανο-Ευρωπαϊκο-ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου αφ’ ενός και του αντίστοιχου, υπό διαμόρφωση, Ρωσσο-κινεζικού αφ’ ετέρου.

Είναι ανεπιθύμητος στη Θεσσαλία που με την συνέργεια των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί πολεμικό αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και παράλληλα στόχος πιθανών αντιποίνων στην πιθανή περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Είναι ανεπιθύμητος στη Θεσσαλία την οποία για άλλη μία φορά εμπλέκουν, με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο συντονιστή μέσω του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων, ενός από τα πέντε αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πολεμική επιχείρηση «Ασπίδες» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και της αποστολής της φρεγάτας «Ύδρα» για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων, εναντίον των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

Σε ό,τι αφορά τα μνημόνια συνεργασίας, το πρώτο που υπεγράφη στις 5/7/2022 στην Ουάσιγκτον και στις 27/7/2022 στην Αθήνα, και εισήχθη στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις «μέσω των οποίων το Ελληνικό Προσωπικό Αμυνας θα δύναται να τοποθετηθεί σε μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών». Με απλά λόγια, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα είναι δυνατό να παίρνουν …μετάθεση στον στρατό των ΗΠΑ!

 Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί ήδη πληρώνουν τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων μέσω των ανατιμήσεων στην ενέργεια, την ακρίβεια στα είδη διατροφής, τις τεράστιες ελλείψεις στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την μη επιλεξιμότητα με το κριτήριο του κόστους – οφέλους βασικών έργων υποδομής και προστασίας της ζωής και της περιουσίας από τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τις πλημμύρες.

Την ίδια στιγμή που οι πληγέντες των φυσικών καταστροφών και της εγκληματικής κρατικής αδιαφορίας στην πολύπαθη Θεσσαλία ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις και λύσεις η κυβέρνηση για μεν τον λαό επικαλείται προκλητικά «τα δημοσιονομικά περιθώρια», για δε το ΝΑΤΟ διαθέτει πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για εξοπλιστικές δαπάνες, οι οποίες μάλιστα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) μέλος της οποίας είναι η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων παλεύει μαζί με τον λαό για την αποφασιστική ενίσχυση του αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να μην πατήσει στα Τρίκαλα ο Αμερικανός Πρέσβης.Να επιστρέψει η φρεγάτα «Ύδρα» στο Αιγαίο και να ακυρωθεί η πολεμική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και η εμπλοκή του στρατηγείου της Λάρισας στην εν λόγω επιχείρηση.Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που ευρίσκονται εκτός συνόρων.Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στην Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα.Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters) από την 1η Στρατιά.Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *