Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε θριαμβολογώντας για την ευημερία των αριθμών.

“Η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου”, είπε ο πρωθυπουργός στο άνοιγμα του συνεδρίου της Ν.Δ. ενώ διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα “αργά και σταθερά γίνονται καλύτερα”.

Τα πράγματα γίνονται πράγματι καλύτερα. Για τους λίγους που γίνονται πλουσιότεροι όσο κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία. Για την πλειοψηφία των πολιτών ο πληθωρισμός και η ακρίβεια παντού κάνουν την καθημερινότητα όλο και πιο δύσκολη.

Στην πραγματική ζωή, οι μισοί πολίτες δεν μπορούν να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, κάθε μήνα ψωνίζουν λιγότερα από το σούπερ μαρκετ, ο κατώτατος μισθός δεν καλύπτει ούτε το δεκαπενθήμερο.

Λίγες ημέρες μετά την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα μπροστά στον φύλακα του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αντί να ξηλώσει τον αποτυχημένο υπουργό του ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ακροδεξιές ανοησίες ότι η γυναικοκτονία έγινε επειδή οι αστυνομικοί δεν έχουν “στήριξη αν χρησιμοποιήσουν το όπλο τους”.

Σα να μην ζούμε στη χώρα των διαρκών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, των δολοφονιών Ρομάπολιτών με χρήση όπλων. Η προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι το χάιδεμα των ακραίων και όχι η προστασία από τις γυναικοκτονίες, ούτε η ασφάλεια εν γένει.

Ο αρχιερέας της συγκάλυψης και του ψεύδους, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ξανά για αντιπολίτευση που “κάνει τον πόνο κομματικό εργαλείο”, αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών. Θα ήταν πιο ακριβές να μιλήσει για την αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας που κάνει την εξουσία εργαλείο συγκάλυψης. Λιγότερο θράσος δεν βλάπτει κύριε Μητσοτάκη.

Είναι πρόδηλο το άγχος του πρωθυπουργού να κάμψει την δυσαρέσκεια των στελεχών του για τις “κεντρώες” μεταγραφές του και να επαναπροσεγγίσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Καλή τύχη στον ίδιο και καλές εργασίες στο συνέδριο ευχόμαστε, όμως να ξέρει ότι η κοινωνία πια έχει καταλάβει.

Η απαίτηση είναι να νικήσει το δίκιο. Η Νέα Αριστερά θα αγωνιστεί για αυτό με όλες τις δυνάμεις της, μαζί με την κοινωνία. Γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *