Ανακοίνωση της Νικολέτας Μπρουζούκη

Από τα μέσα του Ιούλη,  συγκροτήθηκε και εμπλουτίζεται καθημερινά ένα ισχυρό αυτοδιοικητικόσχήμα πολλών δεκάδων συμπολιτών (περισσότερων τωνεκατό, με άμεση διάθεση ενεργούς προσφοράς) , οι οποίοιμάλιστα διατρέχουν οριζόντια πολιτικά και κοινωνικά, την πόλη και την περιφέρεια του Δήμου μας.

Πετύχαμε πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε και μπορούμε περισσότερα και καλύτερακαι σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Η ταχύτατη αλλαγή στο τοπικό αυτοδιοικητικό και πολιτικό σκηνικό, την οποία έφερε η εξέλιξη τηςαυτοδιοικητικής ταυτότητας σε υπουργικό διαβατήριο για τον συντοπίτη μας πλέον Υπουργό κ Παπαστεργίου, ανέδειξε εκκωφαντικά, ΄΄ιδιοκτησιακές΄΄ τάσεις, αλαζονικές συμπεριφορές και χρονικές πρεμούρες ΄΄κλεισίματος΄΄ διαδικασιών σε χρόνο ολίγων εικοσιτετράωρων, λόγω ανειλημμένων υπουργικών καθηκόντων.

Με ιδιαίτερο Σεβασμό στέκομαι στην εκφρασθείσαάποψη της Εξέχουσας Συμπολίτισσας μας, συγγραφέως και ιστορικού, κας Μαρούλας Κλιάφα, όπως διατυπώθηκε στην δημοσιευθείσα Επιστολή της.  Σε λίγες μόλις γραμμές συμπύκνωσε τα Δρώμενα.

Οι απόψεις μου για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας,εκφράστηκαν και επικοινωνήθηκαν καθαρά καιευθαρσώς, όπως άλλωστε συνηθίζω να συμπεριφέρομαι στην καθημερινότητα μου, κοινωνική, οικογενειακή, επαγγελματική.

Επιβεβαιώνονται αυτές, λυπούμαι, καθημερινά από τα συμβαίνοντα στο Δήμο μας, θα επανεπιβεβαιωθούν μελλοντικώς ίσως, μέσω της ΄΄υπουργικής΄΄ εξαγγελίας για την συνοδεία του νυν Υποψηφίου Δημάρχου κ Σακκά από τον Υπουργό κ Παπαστεργίου σε όλη την Πόλη και σε όλα τα Χωριά του Δήμου μας, αν χρειαστεί, ώστε η επικράτηση του κ Σακκά, να είναι δεδομένη, όπως την εξήγγειλε ο ίδιος ο κ Υπουργός, σε δηλώσεις του ραδιοφωνικές, αλλά και σε κοκτέιλ πάρτυ σε πρότυπο αθλητικό Κέντρο στο Δήμο μας.

Το αυτονόητο της Λογικής και της Κοινωνίας ωστόσο, ενόψει των παραπάνω, αφήνει δυστυχώς, όσο νομίζουν ότι δεν τους αφορά, αδιάφορους κεντρικούς θεσμικούς τοπικούς παράγοντες όλων των χώρων, που είτε αποδέχονται, είτε κλείνουν τα μάτια, είτε σιωπούν ουδέτερα, επιτρέποντας την επικράτηση κλίματος απόλυτης θεσμικής ΄΄ηγεμονίας΄΄ της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Δήμο μας, από τις δημόσιες τοποθετήσεις-εξαγγελίες αυτές του κ. Υπουργού.

Αυτό που όλοι τους ψιθυρίζουν και δεν τολμούν να το πουν, ας μη το μετακυλύουν στους συνδημότες μας, δημιουργώντας συνθήκες ακραίας πόλωσης και διλημμάτων εξουσιαστικού χαρακτήρα και επικράτησης.Αυτά δε με εκφράζουν.

Σκοπός της πρωτοβουλίας μου αποτέλεσε η ενωτική συνδιαμόρφωση της επόμενης ημέρας του Δήμου μας, μέσα από διαδικασίες και όρους υγιούς, ανεξάρτητου και ήρεμου κοινωνικού διαλόγου για τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα του Δήμου μας, το οποίο με τις παραπάνω καταστάσεις δεν φαίνεται, δυστυχώς, στην παρούσα χρονική συγκυρία να υπάρχει.

Παρατηρώ πλέον τις εξελίξεις ιδιαίτερα προβληματισμένη και παραμένω ενεργή, κοντά στους συνδημότες μας, διατηρώντας διαχρονικά τις ίδιες απόψεις και τα ίδια ταυτοτικά ενωτικά χαρακτηριστικά.

Νικολέτα Μπρουζούκη

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *