«Ανάπτυξη δραστηριοτήτων STEM στο σχολείο» για το Γυμνάσιο Βαλτινού

Η τελευταία κινητικότητα του Γυμνασίου Βαλτινού για το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Ανάπτυξη δραστηριοτήτων STEM στο σχολείο» έγινε από 9 έως 16 Ιουλίου 2022 στην Κύπρο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις κινητικότητες να πραγματοποιούνται μόλις τον τελευταίο χρόνο λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Οι συμμετέχουσες χώρες είχαν αναλάβει την κατασκευή τμήματος ενός «έξυπνου» σπιτιού με ρομποτικά καθώς και παραδοσιακά στοιχεία και την υλοποίηση δώδεκα σχετικών σχεδίων μαθήματος. Ο σκοπός της τελευταίας συνάντησης ήταν η συναρμολόγηση των δωματίων – χώρων που είχε αναλάβει η κάθε χώρα να κατασκευάσει, η διάχυση καλών πρακτικών και ο διαμοιρασμός των σχεδίων μαθήματος των εμπλεκόμενων σχολείων.

Η τελική παρουσίαση με τα βήματα που ακολουθήθηκαν και τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Τιμής Πάφου με την παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, γονέων και κατοίκων της περιοχής. Το τελικό προϊόν παρέμεινε στο Δημοτικό Σχολείο Μανδριών Πάφου, που ήταν και η συντονιστική μονάδα του προγράμματος.

Η ομάδα Erasmus+ του Γυμνασίου

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *