Ακόμη ένα βήμα για τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος

Μπορεί να ήταν τυπική η διαδικασία, αλλά εμπεριείχε ουσία. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για την «Αξιοποίηση του Ιαματικού Φυσικού Πόρου στη Θέση «Παναγιά» της Τ.Κ. Ριζώματος του Δήμου Τρικκαίων και των εγκαταστάσεων που συνέχονται με αυτόν» έπρεπε να ληφθεί βάσει νομοθεσίας. Δηλαδή, ότι η απόφαση λαμβάνεται, αποστέλλεται στο Υπουργείο Τουρισμού και υποβάλλεται μαζί με την υπάρχουσα οικονομοτεχνική μελέτη στη νέα εταιρεία που θα ιδρυθεί και θα σχετίζεται με τις ιαματικές πηγές (Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε. – ΙΠΕ ΑΕ) .


Αυτό το τυπικό μέρος φανερώνει τη διάθεση του Δήμου Τρικκαίων, να συνεχίσει να υλοποιεί τη διαδικασία για την αξιοποίηση του Ιαματικού Πόρου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις μελέτες που εκπονήθηκαν, τον σχεδιασμό για την επένδυση και, κυρίως, τα ιατρικά δεδομένα, ο φυσικό αυτός πόρος μπορεί να αξιοποιηθεί, καθώς
– έχει αναγνωριστεί για λουτροθεραπεία
– μετά από νέες μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις που έγιναν, αναγνωρίζονται και οι χρήσεις της ποσιθεραπείας και των στοματοπλύσεων (απομένει η δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής απόφασης)
-Ενδείκνυται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος, κ.α.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *