Ίδρυμα Χατζηγάκη: Αποστολές Στήριξης για τη Θεσσαλία, Παραδόθηκαν 13 Τόνοι Προϊόντων Πρώτης Ανάγκης

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και τις επιχειρήσεις-μέλη, CocaCola Ελλάδος, Mondelēz Ελλάδος, PepsiCo Ελλάδος

ΑΘΗΝΑ, 20.09.2023 | Έχουν ήδη παραδοθεί 13 τόνοι σε είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας στο Δήμο Παλαμά-Καρδίτσας σε χωριά όπως ο Βλοχός, ο Κοσκινάς, η Μεταμόρφωση, στον Δήμο Τρικκαίων και στο Γεν. Νοσοκομείο Τρικάλων.

 

Μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία του Ιδρύματος Χατζηγάκη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) η κινητοποίηση των Επιχειρήσεων-Μελών του Συνδέσμου όπως οι CocaCola Ελλάδος, Mondelēz Ελλάδος, PepsiCoΕλλάδος ήταν άμεση. Επίσης, φίλοι, μέλη, δωρητές και συνεργαζόμενοι φορείς όπως το ΤΑΓΜΑ21 από το δίκτυο του Ιδρύματος συνέβαλαν ώστε μία σειρά ειδών πρώτης ανάγκης όπως εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, ξηρά τροφή, είδη ένδυσης, υπόδησης, ύπνου, υγιεινής κ.α. να παραδοθούν σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Οι Αποστολές Στήριξης για τη Θεσσαλίαδιενεργούνται υπό τον συντονισμό της ΓΓ Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη. Η ομάδα του Ιδρύματος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδίο με σκοπό να παραδοθούν όλες οι αποστολές αυτοπροσώπως και να καταγραφούν όλες οι ανάγκες για μελλοντικές αποστολές. Η Γ.Γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη μαζί την Ελισάβετ (Μπέττυ) Δ. Χατζηγάκη, Επίτιμο Μέλος και εκπρόσωπο του Ιδρύματος στα Τρίκαλα και ευρύτερα στη Θεσσαλία, επισκέφθηκαν τον Παλαμά, Καρδίτσας, όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο Κοινότητας του Παλαμά, κ. Δημήτρη Τσιγαρδά, καιαποφάσισαν από κοινού λόγω του μεγάλου όγκου των αποστολών να δημιουργηθεί ένα 3ο σημείο παραλαβής-εξυπηρέτησης των πληγέντων στο Δήμο. Η συμβολή εθελοντών και κυρίως του Δημήτρη Αρχοντούλη στην ασφαλή παράδοση των αποστολών ήταν καθοριστική. Στον Δήμο Τρικκαίων, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κονωνικής Μέριμνας, του Δήμου Τρικκαίων, κ. Παναγιώτη Ντιντή για την παράδοση της αποστολής. Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, παραδόθηκε η αποστολή στην Υπεύθυνη του Τμήματος Διατροφής, κ. Ευαγγελία Ροκκά.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ .Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη ανέφερε σχετικά: «Το Ίδρυμα Χατζηγάκη από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προετοιμάζοντας και παραδίδοντας αποστολές με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας σε χωριά με σοβαρές καταστροφές από τις πρόσφατες σφοδρές πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η κινητοποίηση επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒΤ, φορέων, δωρητών και φίλων είναι πραγματικά συγκινητική. Αποδεικνύουμε έτσι, εμπράκτως, ότι συλλογικά καταφέρνουμε πάντα περισσότερα

 

Παράλληλα, το Πρόγραμμα του Ιδρύματος Μαζί για το Σχολείο συνεχίζεται με έμφαση στην υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας σε δύο άξονες: Α. Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών, Β. Πρωτοβουλίες Αρωγής για τις Σχολικές Υποδομές. Μία συντονισμένη πρωτοβουλία με στόχο να υποστηριχθούν άμεσα οι σχολικές κοινότητες, που μετρούν σοβαρές ελλείψεις σε υλικό και απώλειες-αλλοιώσεις στις δομές τους, καθώς και οι μαθητές-μαθήτριες στις περιοχές αυτές.

 

Μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε στο ΠρόγραμμαΜαζί για το Σχολείο εδώ: https://chatzigakisfoundation.gr/2023/07/27/μαζί-για-το-σχολείο-συγκεντρώνουμε-σχ/

 

Μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε στις Αποστολές Στήριξης για τη Θεσσαλία, εδώ: https://chatzigakisfoundation.gr/supportus/

 

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, αποτελώντας το όραμα του δικηγόρου και λογοτέχνη Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς και πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα με έμφαση στην πρόνοια, την αλληλεγγύη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Ξεκίνησε επίσημα την δράση του τον Φεβρουάριο του 2012.

Στηριζόμενο στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και Συνιδρυτή, Δρ. Στέλιου Μ. Χατζηγάκη, στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Το 2022 ξεκινά να υλοποιεί το Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον σε ακριτικά νησιά και δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές. Ένα εκπαιδευτικό-περιβαλλοντικό πρόγραμμα δωρεών και βιωματικών δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση απομακρυσμένων σχολικών κοινοτήτων με εταίρους το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.chatzigakisfoundation.gr

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *