Έξυπνες στάσεις στον Δήμο Μετεώρων

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταξύ Δήμου Μετεώρων και της εταιρείας «ΧΥΤΗΡΙΑ ΤΣΙΝΤΖΑ – URBAN INNOVATIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» με έδρα την Καρδίτσα που αφορά την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας»

Σύμφωνα με την υπ.αρ. 4271/23-01-2019 Πρόσκληση (σχετ. ΑΔΑ:ΩΡΑΖ465ΧΘ7-Κ78) του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Διαχείρισης Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών, για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ο Δήμος μας θα προβεί στην προμήθεια και τοποθέτηση δεκαπέντε (15) Στεγάστρων.

Το ποσό της σύμβασης είναι 49.438,61€ και θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω της ένταξης του Δήμου Μετεώρων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V, της Πράξης: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την δημιουργία ή και αναβάθμιση στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας», και σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 31841/23-04-2021 (ΑΔΑ: 64Ρ546ΜΤΛ6-Θ55) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών.

Με δεδομένη την αναγκαιότητα αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του επιβατικού κοινού των υπεραστικών γραμμών του Δήμου Μετεώρων θα προβούμε στην τοποθέτηση στεγάστρων  στις παρακάτω στάσεις του ΚΤΕΛ Νομού Τρικάλων:

1

ΔΙΑΒΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα

2

ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ

3

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

4

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

5

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

6

ΚΑΣΤΡΑΚΙ

ΠΛΑΤΕΙΑ

7

ΚΑΣΤΡΑΚΙ

ΣΤΑΣΗ «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ»

8

ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ

9

ΑΓΙΟΦΥΛΛΟ

ΠΛΑΤΕΙΑ

10

ΜΕΤΕΩΡΑ

Ι.Μ.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΠΑΥΣΑ

11

ΜΕΤΕΩΡΑ

Ι.Μ ΒΑΡΛΑΑΜ

12

ΜΕΤΕΩΡΑ

Ι.Μ. ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ

13

ΜΕΤΕΩΡΑ

Ι.Μ.ΡΟΥΣΑΝΟΥ

14

ΜΕΤΕΩΡΑ

Ι.Μ.ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ

15

ΜΕΤΕΩΡΑ

Ι.Μ.ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Κάθε στέγαστρο θα περιλαμβάνει:

2 θύρες USB για φόρτιση smart συσκευών
ηλεκτρονικό κύκλωμα επαρκή φωτισμού τεχνολογίας Led και θα πρέπει να εξασφαλιστεί πλήρως η προστασία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης καθώς και η προστασία των επιβατών από το ρεύμα
ενεργειακά αυτόνομο Φ/Β και να έχει τη δυνατότητα ηλεκτρολογικής σύνδεσης τόσο στο Φ/Β όσο και εναλλακτικά σε συνεχές ρεύμα (πίλαρ)
πινακίδα της στάσης
ειδικό ενσωματωμένο πλαίσιο με καθαρές διαστάσεις 1,00μ. (για την οριζόντια) και 0,70μ. (για την κατακόρυφη) όπου θα αναρτώνται πληροφορίες, ανακοινώσεις, χάρτες κ.λπ. και στις δύο όψεις του

Στην υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος τόνισε ότι:  Οι σύγχρονες στάσεις θα εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της περιοχής δίνοντας τους ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να φορτίσουν και τις ηλεκτρονικές τους συσκευές.

Σε μια νέα εποχή περνά ο Δήμος Μετεώρων με θετικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των επιβατών υποστηρίζοντας παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Από το γραφείο του Δημάρχου

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *