Έκθεση & εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τα 10 χρόνια της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας

Ο Επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (IWS) κ. Φώτης Κλογέρης και η Chalkos Gallery σας προσκαλούν να επισκεφτείτε την εορταστική έκθεση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της, στον χώρο τέχνης Chalkos Blé Vin (Αγίας Σοφίας & Γ. Σταύρου 14, κέντρο Θεσσαλονίκης) 19-29/1/2022. Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο καθημερινά 14:00 – 00:00. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων που επιβάλλει η Πολιτεία για το περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου.

Τη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, Παγκόσμια ημέρα  Υδατογραφίας, θα λάβει χώρα τιμητική εκδήλωση κατά τις ώρες 16:00 – 21:00 με ποικιλία δράσεων. Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του ο Γενικός  Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας & IWS Kosovo Country Leader κ. Μπέσνικ Ζεμαΐλι (Beshnik Xhemaili), o οποίος μαζί θα κάνει δημόσια επίδειξη και masteclass ανοικτό στο κοινό. Επιπλέον ο  Επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (IWS) κ. Φώτης Κλογέρης θα κάνει επίδειξη τεχνικών, και σε μεγάλο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρχει  ανοικτή σύνδεση με διαδικτυακή εκδήλωση μέσω zoom στην οποία θα συνδεθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από 100 χώρες από όλες τον κόσμο.  Στην εκδήλωση θα υποδεχτούν το κοινό συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην έκθεση και ο  εκπρόσωπος της IWS Greece Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Στην εορταστική έκθεση επελέγησαν μέσω ανοικτής πρόσκλησης και επακόλουθης διαγωνιστικής διαδικασίας και θα συμμετέχουν οι ζωγράφοι Besnik Xhemaili, Φώτης Κλογέρης (υπογραφή: Foti Kllogjeri), Ελένη Τσοτσορού, Σάμης Ταμπώχ, Σοφία -Μαρία Ξενάκη, Κώστας Γαρύφαλλος, Τατίνι Μαριάννα Μωραίτου, Σπυρίδων Μουρατίδης, Δήμητρα Λαμπρέτσα, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Κώστας Μίσσιος, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, Σπύρος Μπέης, Παλίντα Γεωργουλάκου, Λεμονιά Κοκελίδου, Μίκα Συμβουλίδου, Δέσποινα Βρουβάκη, Φωτεινή Καρλάφτη Μουρατίδη.

 

Τη φιλοξενία και τον συντονισμό της έκθεσης έχει αναλάβει η  Chalkos Gallery στο νέο χώρο της  Chalkos Blé Vin στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Ώρες / Μέρες: Δευτέρα – Κυριακή 14:00 – 00:00. Είσοδος Ελεύθερη, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.  

 

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Υδατογραφίας (IWS Globe)

H Διεθνής Ένωση Υδατογραφίας (International Watercolor Society, ή, για συντομία IWS) η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει στόχο τη προαγωγή της ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα στη διεθνή αγορά τέχνης, και τη προώθηση των καλλιτεχνών που υπηρετούν αυτό το είδος τέχνης. Όραμα της ένωσης είναι η αδελφοσύνη των λαών μέσα από τη Τέχνη. Η ένωση διοργανώνει διεθνείς εκθέσεις, μπιενάλε και φεστιβάλ, ενώ ενθαρρύνει τοπικές συνεργασίες μεταξύ των γραφείων αντιπροσώπευσης της σε διαφορετικές χώρες, τις ανταλλαγές καλλιτεχνών και τη τοπική κι υπερτοπική δραστηριότητα για την εξυπηρέτηση των στόχων και του οράματος της. Περισσότερες πληροφορίες:  https://iwsglobeart.net

 

Σχετικά με την  Chalkos Gallery

H Chalkos Gallery δημιουργήθηκε από τον Κώστα Παρχαρίδη το 2015 για να στεγάσει δημιουργίες νέων εικαστικών της πόλης και όχι μόνο. Πήρε το όνομα της από την Παναγία Χαλκέων, που από το 1028 μ.Χ. κοσμεί και χαρακτηρίζει την περιοχή. Η Chalkos Gallery και ο Κώστας Παρχαρίδης σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας ανέπτυξαν μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα και σε χώρους εκτός της γκαλερί κάνοντας παραγωγές θεατρικών παραστάσεων, συμμετέχοντάς στη διεθνή έκθεση Art Thessaloniki και στηρίζοντας άλλες σημαντικές διοργανώσεις στην πόλη.  Τον Μάϊο του 2021 η Chalkos Gallery εγκαινίασε το νέο της κατάστημα  στο πολυτελές ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου παρουσιάζει έργα κορυφαίων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών και διοργανώνει υψηλού επιπέδου εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα, ενώ από τον Ιανουάριο 2022 επεκτείνει την επαφή της με το φιλότεχνο κοινό μέσα από τον χώρο Τέχνης Chalkos Blé Vin. Ανακαλύψτε περισσότερα στη σελίδα της γκαλερί στο Facebook: Chalkos Gallery @cugallerygr  (https://www.facebook.com/cugallerygr/)

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr

Liberta News | https://liberta-news.gr

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.