To γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο γλυκό για αυτή την εβδομάδα.  Κάθε Παρασκευή μόνο στο trikalaculture.gr

Με λίγο γάλα φτιάχνουμε μια γαλλική παραλλαγή του ρυζόγαλου. Ένα εξαιρετικό φθινοπωρινό γλυκό.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

85 γρ  ρύζι

550 γρ γάλα

1  βανίλια

45 γρ ζάχαρη άχνη

1 γρ αλάτι

40 γρ λευκή σοκολάτα

50 γρ σταφίδα

1 ξυλάκι κανέλας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι, την βανίλια, τις σταφίδες  και την κανέλα σε μια κατσαρόλα.

Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 έως 25 λεπτά.

Όταν το ρύζι μαγειρευτεί, παραμένει λίγο νερό, σταματήστε το μαγείρεμα , αφαιρέστε  το ξυλάκι κανέλας και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα.

Με την κατσαρόλα επάνω στο κλειστό μάτι της κουζίνας ,χτυπάμε ελαφρά για να την λιώσετε καλά ώστε να ενωθούν μαζί. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην μας κολλήσει.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε την πουτίγκα ρυζιού σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Σερβίρουμε με λίγο κανέλα από επάνω ή καστανή ζάχαρη !!

 

TIPS

. Όταν μαγειρεύουμε το ρύζι ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει.

. Αν χρησιμοποιήσουμε γάλα light , προσθέτουμε 100 γάλα στην συνταγή

. Αντί για κανέλα στο μείγμα  μπορούμε να βάλουμε και σαφραν.

 

  • Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *