Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει για άλλη μια φορά το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη αλλά σε βίντεο από το εργαστήριο του Γούναρη στην Αγία Μονή. Για αυτή την εβδομάδα μετά την βασιλόπιτα ο Χρυσοβαλάντης Γούναρης μας έδειξε πως φτιάχνουμε τα μελομακάρονα που έχουν απομείνει από τις γιορτές σε cheesecake.
Δείτε το βίντεο και από κάτω η συνταγή
CHEESECAKE ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
450 γρ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
60 γρ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500 γρ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 γρ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
320 γρ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΚΑΡΥΔΙΑ
ΜΕΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα .
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο , το προσθέτουμε στα μελομακάρονα και το ανακατεύουμε να πάει παντού .
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 cm και το απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να ενσωματωθεί σε όλη την διάμετρο
Για την κρέμα . στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα. Μόλις έχουμε μια ωραία κρέμα ,σταματάμε και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι όλο το μείγμα να αφρατεψει.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με καρύδια και μέλι και σερβίρουμε .