Το trikalaculture.gr σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά με συνταγή για βασιλόπιτα από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη.
Δείτε το βίντεο και την συνταγή αναλυτικά
ΥΛΙΚΑ
150 γρ βούτυρο
100 ml ηλιελαιο
400 γρ αλευρι
250 γρ ζαχαρη αχνη
100 ml γαλα
100 ml χυμο πορτοκαλιου
6 αβγα
40 ml κονιακ
2 κ.γ. baking powder
βανιλια
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε στο μιξερ το βουτυρο, το λαδι, την αχνη ζαχαρη και χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει το βουτυρο.
Στο αλευρι ριχνουμε το baking powder, το ξυσμα και το μοσχοκαρυδο.
Χαμηλωνουμε ταχυτητα στο βουτυρο και ριχνουμε τα αβγα ενα ενα, περιμενοντας να απορροφηθει το προηγουμενο προτου ριξουμε το επομενο.
Προσθετουμε το μειγμα αλευριου εναλλαξ με τα υγρα ωστε να παραμεινει το μειγμα ρευστο.
Ριχνουμε το μειγμα στην φορμα στρογγυλη 26 εκ και ψηνουμε στους 160ο για 50 λεπτα.