ΚΕΙΚ ΜΕΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ νερό
90 γρ ζάχαρη
200 γρ μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Βανίλια
3 γρ κανέλα + γαρύφαλλο
200 γρ αλεύρι
20 γρ μπέικεν
10 γρ σοδα μαγειρικής
Αλάτι
140 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , το μπεικεν, το αλάτι και την σοδα και ανακατεύουμε λίγο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό , την ζάχαρη, το μέλι , το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού , την βανίλια και τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε. Προσοχή . Δεν θέλουμε να πάρειβράσει αλλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Μόλιςζεσταθεί το μίγμα το ρίχνουμε σε δόσεις μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη εναλλάξ. . το αφήνουμε στην άκρη.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί ολο το βούτυρο .
Αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα . ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε και πριν κρυώσει περνάμε από πάνω με ένα πινελάκι μέλι ώστε να κανελί μια γυαλιστερή κρουστα .
TIPS
. Προσοχή να μην βράσουμε το νερό , την ζάχαρη και το μέλι γιατί θα μας γίνει σιρόπι και θα εχουμε πρόβλημα στην ζύμη μας
. το βούτυρο δεν θέλουμε να καει αλλά να λιώσει
.από επάνω αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Στείλετε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας στο chefgounaris@gmail.com