ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Μοσχομυρωδατα μπισκοτα παρέα με ζεστή σοκολάτα για την περίοδο τον γιορτων . με τζιντζερ και με μπαχαρικα που προτιματε
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο μαλακό
100 γρ ζάχαρη άχνη
500 γρ αλευρι μαλακο
2 αβγα
1 κ.γ. μπέικε
1 κ.σ κανέλα
1 κ.σ τζιντζερ
¼ κ.γ. γαρίφαλο
¼ τριμμένο κάρδαμο
¼ τριμμένο γλυκάνισο
1 πρεζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικάεκτός από τα αβγά. Αρχίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να λειώσουμε όλο το βούτυρο . θα έχουμεένα μείγμα που θα είναι τρίμματα.
Τότε βάζουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν . βγάζουμε την ζύμη από το μπολ πάνω στο πάγκο και δουλεύουμε λίγο με το χέρι . την κάνουμε μια μπάλα , την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο .
Βγάζουμε από το ψυγείο , την χωρίζουμεσε 3-4 μερίδες για να μπορούμε να την δουλέψουμε . αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλοσε πάχος περίπου 3 χιλιοστών . με τα κουπατ της επιλογής μας (αστεράκι, καρδούλα κτλ. ).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οκαι στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί . τοποθετούμε με την σειρά στο ταψί τα κομμένα μπισκότα αφήνοντας περιθώριογιατί θα φουσκώσουν και δεν θέλουμε να μας κολλήσουν το ένα με το άλλο .
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς τα μπισκότα. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
TIPS
. αφήνουμε το βούτυρο περίπου 30 λεπτάέξω από το ψυγείο πριν ξεκινήσουμε ώστε να είναι αρκετά μαλακό
. μπορείτε να βάλετε ότι μπαχαρικόπροτιμάτε
. αν δεν θέλετε να ανακατέψετε με τα χέρια , χρησιμοποιούμε το μίξερ με το γάντζο
. διατηρήστε τα μπισκότα φρέσκα σε ένα μεταλλικό κουτί