Συνταγή για Φανουρόπιτα από τον σεφ Βαλάντη Γούναρη

Συστατικά

485γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του

400γρ. ζάχαρη

100γρ. καρύδια σπασμένα

100γρ. σταφίδες

1 ½ κ.γ. κανέλα

675γρ. χυμός πορτοκάλι

175γρ. ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο και ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. .

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα.

Το βγαζουμε, αφηνουμε την πιτα μας να κρυωσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι για να σερβίρουμε.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.