Ο σεφ της καρδιάς μας Χρυσοβαλαντης Γούναρης, μας παρουσίασε στο εργαστήριο Χαλβαδοποιίας Πύλης 74, πως να φτιάξουμε με απλό και εύκολο τρόπο λαχταριστούς και πεντανόστιμους κουραμπιέδες.
Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί και πιο κάτω την συνταγή
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα βούτυρα με την άχνη και τη βανίλια. Με το φτερό χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο για 15 με 20 λεπτά περίπου. Ανα διαστήματα σταματαμε και ξύνουμε με μια κουταλα τα τοιχώματα του κάδου. Μόλις γίνει μια ωραία κρεμα σταματαμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
Με ενα κουτάλι προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο χτυπημένο βούτυρο. το ξαναβάζουμε στο μιξερ και το χτυπαμε στην χαμηλη ταχυτρητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την βανίλια και στη συνέχεια το κονιάκ. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ένα ενιαίο κομμάτι.
Πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλο τον κάθε κουραμπιέ στη μέση και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν πολύ ελαφρύ, ομοιόμορφο χρώμα, γυρνώντας στη μέση της διαδικασίας το ταψί, έτσι ώστε να έρθουν τα μπρος πίσω. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.