Ο σεφ Γούναρης φτιάχνει μπισκότα βουτύρου (βίντεο)

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

210 γρ βούτυρο μαλακό

330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

80 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. κρόκο αυγού

Ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποοιηθουν .

Μόλις έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι το βγάζουμε στον πάγκο και το δουλεύουμε για 1-2 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίσα μέρη και κάνουμε με τα χέρια μικρούςκυλίνδρους.

Τους βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να μπορέσουμε μετα να τους δουλέψουμε.

Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε αρκετή ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης.

Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο , το αλείφουμε με αυγό , το ρίχνουμε στην κρυσταλλική ζάχαρη και ρολαρουμε ώστε να πάει η ζάχαρη παντού.

Κόβουμε σε μικρά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Ψήνουμε στου 170ο για 20 λεπτά.

TIPS

Το βούτυρο να είναι μαλακό , όχι λιωμένο
Μετα από 10 λεπτά ψήσιμο αν θέλουμε γυρνάμε το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε ξηρό καρπό

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *