Δείτε το βίντεο και ακολουθεί η συνταγή αναλυτικά με τις οδηγίες για τα μεθυσμένα
ΥΛΙΚΑ
300 γρ αραβοσιτέλαιο
200 ml μπυρα
60 γρ ζάχαρη
βανιλια
650 γρ αλευρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανελλα
1/2 κ.γ. γαρυφαλλο
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
30 γρ μπεικεν
λουκουμια
καρυδι
καρυδα
ΣΙΡΟΠΙ
- 300 ml νερό
- 430 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 πορτοκάλι
- 1 στικ κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μία βράση.Περιμενουμε 2 λεπτα και αποσύρουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει
Σε ένα μπολ βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, τη μπύρα , τη ζάχαρη, τις βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν , το ξύσμα , κανελα και γαρυφαλλο και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας.
Περνουμε λιγη απο ζυμη , φτιαχνουμε μπαλακι. το απλωνουμε στην παλάμη μας και βαζουμε στο κεντρο ενα λουκουμι και ενα καρυδι. κλεινουμε την ζυμη και την τοποθετουμε σε ενα λαδωμενο ταψι .
Συνεχίζουμε με την υπολοιπη ζυμη.
ψηνουμε στους 170ο για 30 λεπτα.
Αποσυρουμε απο τον φουρνο και τα βουταμε κατευθειαν στο κρυο σιροπι και μετα στην καρυδα