Ο σεφ Γούναρης φτιάχνει γλυκό βανίλια (υποβρύχιο) με επικάλυψη σοκολάτας (βίντεο)

 

ΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ (ΥΠΟΒΡΙΧΙΟ)

ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

450 γρ βανίλια – υποβρύχιο

300 γρ καρύδι τριμμένο

200 γρ σοκολάτα

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε την βανίλια. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε  μέχρι να ομογενοποιηθουν.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να λιώσουμε την σοκολάτα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και την βάζουμε στην φωτιά. Σε ένα μεγαλύτερο σκεύος βάζουμε την σοκολάτα και την τοποθετούμε επάνω από την κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε.

Βγάζουμε το μείγμα βανίλιας από το ψυγείο.

Παίρνουμε με τα χέρια μας μια μικρή ποσότητα, σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα.

Γαρνίρουμε αν θέλουμε με τριμμένο καρύδι ή φυστικι αιγινης .

 

–       TIPS

. ζεσταίνουμε το σκεύος της βανίλιας σε μπεν μαρι για να μαλακώσει η βανίλια και να βγαίνει πιο εύκολα

. αντί για καρύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ξηρό καρπό θέλουμε

 

–       Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *