Ο σεφ Γούναρης μας έφτιαξε μηλόπιτα. (Βίντεο και η συνταγή)

Δείτε στο trikalaculture.gr το γλυκό της εβδομάδας που μας παρουσίασε ο σεφ μας Γούναρης. Για αυτή την εβδομάδα είχαμε την μηλόπιτα που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και πιο κάτω η συνταγή σ αναλυτικά.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

75γρ ζάχαρη

1 βανίλιας

90γρ ηλιελαιο

110γρ αλεύρι γ.ο.χ.

6γρ μπέικιν πάουντερ

40γρ πουδρα αμυγδαλου

1 πρέζα αλάτι

40γρ ζάχαρη

2 μήλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα σκεύος, χτυπάμε τους κρόκους με τα 75 γρ ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την πουδρα αμυγδαλου και ανακατεύουμε ξανά.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μόλις αρχίζει το μείγμα να σφίγγειρίχνουμε τα 40γρ ζάχαρης σε τρεις δόσεις .

Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη την προσθέτουμεστους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμεαπαλά ώστε να ενσωματωθείπλήρως.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα κέικ και ανακατεύουμε.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα ζάρια.

Ρίχνουμε περίπου το  μισό του μείγματος σε μια στρογγυλή φόρμα (τσέρκι) διαμέτρου 20 cm,αφού το βουτυρώσουμε και αλευρωσουμε και στη συνέχεια να σκορπάμε τα μισά από τα κομμέναμήλα.Σκεπάζουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζύμη και τελειώνουμε διασκορπίζοντας τα υπόλοιπα μισά από τα μήλα σε κύβους.

Πασπαλίζουμε με  καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε στους 180ο για 50 λεπτά.

Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

TIPS

. Λιώνουμε το βούτυρο και προσέχουμε να μην το κάψουμε

. Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμεηλιέλαιο.

 

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *