ΚΕ’Ι’Κ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ από τον σεφ Βαλάντη Γούναρη

Αναλυτικά τα υλικά και οι οδηγίες.

Υλικά

1 μήλο

180 γρ βρόμη

150 γρ μέλι

50 γρ καρύδια

15 γρ μπέικε

Αλάτι

κανέλλα

100 ml γάλα ελαφρύ

30 γρ γιαούρτι 2%

40 ml ελαιόλαδο

2 αυγά

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε την βρόμη τα καρύδια. Τα τοποθετούμεμαζί με την κανέλα, το μπέικε  και το αλάτι σε ένα σκεύος .

Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το γάλα , το μέλι, τα αυγά και το ελαιόλαδο.

Ενώνουμε τα δυο μείγματα και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ .

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Με τα κομμάτια γαρνίρουμε από πάνω το κέικ.

Ψήνουμε στο 180ο για 45-55 λεπτά.

TIPS

Δεν χρειάζεται να στεγνώσει εντελώς για να το βγάλουμε από το φούρνο. Κρατάει λίγο υγρασία.
Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουμε 2 μήλα και να τα προσθέσουμε στο μείγμα.

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.