Αναλυτικά τα υλικά και οι οδηγίες.
Υλικά
1 μήλο
180 γρ βρόμη
150 γρ μέλι
50 γρ καρύδια
15 γρ μπέικε
Αλάτι
κανέλλα
100 ml γάλα ελαφρύ
30 γρ γιαούρτι 2%
2 αυγά
Εκτέλεση
Αλέθουμε την βρόμη τα καρύδια. Τα τοποθετούμεμαζί με την κανέλα, το μπέικε και το αλάτι σε ένα σκεύος .
Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το γάλα , το μέλι, τα αυγά και το ελαιόλαδο.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ .
Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Με τα κομμάτια γαρνίρουμε από πάνω το κέικ.
Ψήνουμε στο 180ο για 45-55 λεπτά.
TIPS
– Δεν χρειάζεται να στεγνώσει εντελώς για να το βγάλουμε από το φούρνο. Κρατάει λίγο υγρασία.
– Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουμε 2 μήλα και να τα προσθέσουμε στο μείγμα.
– Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com