Δείτε πως φτιάχνετε το γλυκό μπαμπά με ρούμι από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη.
Ακολουθούν το βίντεο και ολόκληρη η συνταγή
ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
200 γρ ζάχαρη
300 γρ σιμιγδάλι
2 βανίλιες
20 γρ μπέικε
ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ ζάχαρη
700 γρ νερό
ΓΛΑΣΟ
Μαρμελάδα βερίκοκο
Λίγο νερό
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
500 γρ κρεμα σαντιγί
100 γρ αχνη
50 γρ μασκαρπονε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και χτυπάμεμέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους .
Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την βανίλιακαι το μπεικεν. Μόλις οι κρόκοι είναι έτοιμοι ρίχνουμετο σιμιγδάλι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμεαπαλά με μια σπάτουλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμαρίχνουμε την μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ . ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180ο για 40 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με ζεστο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι .
ΣΙΡΟΠΙ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ρούμι.
ΓΛΑΣΟ
Σε κατσαρολακι ζεστενουμε την μαρμελάδα με λίγο νερό. μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής περνάμε την επιφάνεια του μπαμπά για να δώσουμε γυαλάδα
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Χτυπάμε την κρεμα να γίνει σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα την αχνη και το μασκαρπονε και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Κόβουμε τον μπαμπά στην μέση . γαρνίρουμε το εσωτερικο με την σαντιγί και ξανα ενώνουμε . διακοσμούμε με κεράσια .
Στείλετε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας στο chefgounaris@gmail.com