Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει ένα βίντεο με τον τρόπο παρασκευής της βασιλόπιτας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη στην Χαλβαδοποιία στην Αγία Μονή Τρικάλων.
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2021
ΥΛΙΚΑ
260 γρ. βούτυρο φρέσκο
400 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. γάλα
350 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. αλάτι
25 γρ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά. Μόλιςομογενοποιηθεί το ένα προσθέσουμε το επόμενο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το κονιάκκαι αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ 26 εκατοστών.
Τοποθετούμε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Δείτε το βίντεο