ΣΚΛΑΤΑΙΝΑ (ΡΙΖΩΜΑ) ΤΡΙΚΑΛΩΝ 200 ΧΡΌΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Το νέο βιβλίο του κ. Αχιλλέα Καψάλη

Νέο βιβλίο για το Ρίζωμα από τον συνταξιούχο καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αχιλλέα Καψάλη.  Ο κ. Αχιλλέας Καψάλης όπως συχνά αναφέρω είναι το καμάρι του χωριού μας, καθώς δεν είναι απλό πράγμα ένα χωριό  να έχει καθηγητή πανεπιστημίου.  Ο κ. Αχιλλέας Καψάλης  δίδαξε για πολλά χρόνια  στην Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έως ότου συνταξιοδοτήθηκε.  Μετά την έκδοση των 2 πρώτων βιβλίων για το χωριό μας ΣΚΛΑΤΑΙΝΑ (Ρίζωμα) Τρικάλων ο κ. Καψάλης έγραψε ένα τρίτο βιβλίο το οποίο εξειδικεύεται στην ιστορία της Εκπαίδευσης του Ριζώματος σε αντίθεση με τα προηγούμενα που μιλούσαν γενικά για την ιστορία του Ριζώματος.

Όπως αναφέρει και στον πρόλογο του βιβλίου, ο κ. Αχιλλέας Καψάλης μελέτησε, ψηφιοποίησε και τακτοποίησε το αρχείο του δημοτικού σχολείου Ριζώματος το οποίο παρουσιάζει στον παρόν βιβλίο, ενώ στο τέλος του βιβλίου υπάρχει cd με το ψηφιοποιημένο υλικό.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα χωριά τους όπως και ο κ, Αχιλλέας Καψάλης ο οποίος δείχνει έμπρακτα με αυτές τις καταπληκτικές δουλειές την αγάπη και προσφορά του για το Ρίζωμα  καθώς αυτά τα 3 βιβλία θα κοσμούν τις βιβλιοθήκες των Ριζωματιανών ως πολύτιμο αρχείο ιστορίας του Ριζώματος.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *