Παραδοσιακή σπιτική πορτοκαλόπιτα από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη (Βίντεο)

Το trikalaculture.gr παρουσιάζει ζωντανά άλλη μια καταπληκτική και εύκολη συνταγή από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη.  Το γλυκό που θα σας παρουσιάσουμε είναι μαμαδίστικη σπιτική πορτοκαλόπιτα.  

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης και ακριβώς από κάτω τα υλικά και χρήσιμες πληροφορίες για το πως θα την φτιάξετε. 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ φυλλο κρουστας

5 αβγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κεσεδάκι ζάχαρη

1 κεσεδάκι λάδι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

20 γρ μπεικεν

2 βανίλιες

για το Σιρόπι

350 γρ νερό

220 γρ χυμός πορτοκαλιού

300 γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι γιατί το θέλουμε κρύο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το χυμό και το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα απλώνουμε για να στεγνώσουν για 1 ώρα. Τα τρίβουμε σε ένα μεγάλο σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά . Ρίχνουμε το μπεικεν και της βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τριμμένα φύλλα μέσα στο κάδο και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .

Λαδώνουμε ένα ταψί 30*20. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180ο για 35-40 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, χαράσσουμε με ένα μαχαίρι και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.

Σερβίρουμε με κρέμα σαντιγί ή παγωτό.

 

 

 

 

TIPS

. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα φύλλα.

. Η πορτοκαλόπιτα να είναι καυτή και το σιρόπι κρύο.

. Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

 

  • Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com
χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *