Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου στην υπηρεσία της Ε.Ο.Δ. Ν. Τρικάλων …..… για καλό σκοπό !!!!


Με αφορμή την ενεργή συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της, σε δύο επιχειρήσεις έρευνας αγνοούμενου στην περιοχή του νομού Τρικάλων, στο πλευρό των αρμόδιων φορέων και σε διάστημα ενός περίπου μήνα,
για το 2020, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τον  

Ραμόν

Στο πλευρό των μελών της Ελληνικής Ομάδας ΔιάσωσηςΝομού Τρικάλων τα τελευταία χρόνια επιχειρεί ο Ραμόν, ένας  γερμανικός ποιμενικός. Με την βάση του στην Καλαμπάκα και έχοντας εκπαιδευτεί για έρευνα ζωντανού θύματος σε ανοιχτό πεδίο, συμμετέχει ενεργά κατά την διάρκεια ερευνών για αγνοούμενα άτομα.

Ο Ραμόν είναι εκπαιδευμένος στην έρευνα και διάσωση με την μέθοδο  του Air Scenting όπου ο σκύλος με την μύτη όχι στο έδαφος αλλά ψηλότερα ακολουθεί την μυρωδιά των κυττάρων του θύματος που παρασέρνονται από τον αέρα σχηματίζοντας ένα κώνο μυρωδιάς.Χρησιμοποιώντας την όσφρησή του, προσπαθεί να βρειτο “θύμα” και όταν αυτό συμβεί, να ενημερώσει τον χειριστή του.

Ν

Ο ρόλος του σκύλου είναι να ενισχύσει την προσπάθεια των διασωστών σε πεδία έρευνας, όπως είναι τα ερείπια και οι ανοικτές περιοχές μικρού, μέσου και μεγάλου υψομέτρου.

Μέχρι σήμερα συμμετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις που θεωρήθηκε απαραίτητη η παρουσία του και η εκπαίδευσή του είναι καθημερινή. Τον Απρίλιο του 2016  συμμετείχε και κατέλαβε την 9η θέση στην κατηγορία του, σε Διεθνή Έκθεση Σκύλων Έρευνας και Διάσωσης που διοργανώθηκε στο Τορίνο από την IRO, με την συμμετοχή σκύλων από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες ομάδες διάσωσης από όλο τον κόσμο.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.