Ο Μάγος των Χριστουγέννων με την πολύχρωμη βαλίτσα. (Δείτε το παραμύθι)

Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη 2020! Αποτελεί ένα δημιουργικό Project που πραγματοποιήθηκε με την συμβολή των μικρών μαθητών και ενηλίκων φίλων. Αποτελεί μια πρόταση για το πως εκπαιδευτικός και μαθητές μπορούν να συμπράξουν ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα συναισθήματα των παιδιών εκφράζοντας τα, να καλλιεργηθεί η ομαδικότητα, η συνεργασία και η αυτοπεποίθηση των παιδιών.
Το Project αποτελείται από τρείς φάσεις.
Πρώτη φάση είναι η συγγραφή του παραμυθιού. Τα παιδιά τον Οκτώβριο του 2016 κλήθηκαν να γράψουν μια φανταστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Από όλες τις ιστορίες συλλέχθηκαν κάποια στοιχεία, τα οποία συνδυάστηκαν όλα μαζί σε μία και με οργανάκια βάλαμε τις μουσικές μας πινελιές. Έπειτα μοιράσαμε ρόλους και το παρουσιάσαμε.
Δεύτερη φάση αποτελεί η εικονογράφηση του παραμυθιού, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο Φεβρουάριο-Ιούλιο 2020 από μαθητές, οι οποίοι δεν γνώριζαν το παραμύθι. Τους ζητήθηκε να αποτυπώσουν ζωγραφίζοντας τα συναισθήματα και τις εικόνες που τους άφησε το παραμύθι, σε συνδυασμό με την μουσική.
Η τρίτη φάση ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους. Αφορούσε ενήλικες και παιδιά. Τους ζητήθηκε να ταυτιστούν με έναν ρόλο να συνεργαστούν και να αποτυπώσουν εικόνες και συναισθήματα με την φωνή τους.
Τέλος το Project ολοκληρώθηκε με την ηχογράφηση του στο studio του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.
ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
ΑΦΗΓΗΣΗ 1: ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ
ΑΦΗΓΗΣΗ 2: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΙΤΖΙΟΥ
ΜΑΓΟΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ
ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ/ΦΡΕΝΤΙ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΓΚΑΣΤΟΝ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΟΔHMOΠΟΥΛΟΣ
ΜΠΟΜΠ: ΒΕΡΑ ΤΑΣΤΣΟΓΛΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ
ΠΑΙΔΙ Α: ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΟΥ
ΠΑΙΔΙ Β, Γ: ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΦΡΑΝΤH
ΠΑΙΔΙ Δ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΑΡΕΤΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΙΩΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΌΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΥΔΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΛΕΦΑ ΒΑΣΙΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ:ΡΟΜΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ STUDIO ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ PROJECT – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ PROJECT ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ !!!
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΩΟΤΗΤΑ!!!
Το ηχητικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε απο το Youtube είναι καθαρά για την εκπαίδευση των παιδιών για να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά ύφη μουσικής, να εμπλουτίσει τον συναισθηματικό τους κόσμο και να βοηθήσει στην έκφραση τους.
Γεωργία Τσασιώτη
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *