Μουσείο ” Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων ” στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Μουσείο Γεωλογικών σχηματισμών Μετεώρων

Το Μουσείο «ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το Μάιο του 2018.

Στεγάζεται στο παλαιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, το οποίο έχει κριθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο με επιφάνεια ανά όροφο 230τ.μ. και συνολική επιφάνεια 460τ.μ., κτισμένο σε οικόπεδο επιφάνειας 854τ.μ. στην κεντρική πλατεία Καστρακίου κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων.

Ο επισκέπτης με την είσοδό του στο μουσείο, «μεταφέρεται» 30 εκατομμύρια χρόνια πριν και παρατηρεί το γεωγραφικό χώρο των Μετεώρων ως θαλάσσια έκταση. Στη συνέχεια, με μια συνοπτική παρουσίαση των εννοιών της τεκτονικής ανύψωσης και της διάβρωσης, παρουσιάζεται η σημερινή διαμόρφωση των Μετεώρων.

Το μουσείο διαθέτει συνολικά τρείς αίθουσες:

Η αίθουσα Α (ισόγειο) χώρος αναμονής, παρουσιάζει γενικές εικόνες των Μετεώρων και οπτικοακουστικό υλικό. Έδω οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών με θέμα τη δημιουργία των Μετεώρων και των κοντινών βουνών Κόζιακα.
Η αίθουσα Β (ισόγειο) χώρος εισαγωγής στη Γενική Γεωλογία προσπαθεί να μεταδώσει στον επισκέπτη τον τρόπο δημιουργίας της γης, των πετρωμάτων και των ορυκτών. Εδώ εκτείθονται απολιθώματα, ορυκτά και πετρώματα από όλη την Ελλάδα.
Η αίθουσα Γ (όροφος) αποτελεί τον μεγαλύτερο ενιαίο χώρο του μουσείου. Εδώ αναλύεται ο τρόπος δημιουργίας των Μετεώρων.

Δευτερά-Κυριακή: 09.00-17.00
2432022523
geologiko_mouseio@dimosmeteoron.com

πηγή https://www.infotouristmeteora.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *