Βίκυ Φαγκρίδα “Μια ξεχωριστή παιδαγωγός και καλλιτέχνης”

Φαγκρίδα Βικυ

Η Βίκυ Φαγκρίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα (Βοτανικός). Εδώ και χρόνια ζεί στα Τρίκαλα και είναι παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής σε παιδικό σταθμό του Δήμου Μετεώρων. Από τα παιδικά της χρόνια έκανε μαθήματα θεάτρου δίπλα στις σπουδαίες θεατροπαιδαγωγούς – ηθοποιούς Χρύσα Σπηλιώτη και Ανέτα Παπαθανασίου. Έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά χωρίς την συγκατάθεση των γονιών της, το όνειρο γρήγορα έσβησε. Ωστόσο η αγάπη της για τα παιδιά και το θέατρο την έκαναν να τα συνδυάσει και τα δύο και το ένα να βοηθήσει στην εξέλιξη του άλλου..

Παρακολούθησε εν συνεχεία, μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού από το δάσκαλο Λάκη Κουρετζή, καθώς επίσης κατασκευή και εμψύχωση κούκλας στην σχολή Performance Αrt της Μαιρηβή Γεωργιάδου. Παράλληλα, είναι ανιματέρ – εμψυχώτρια σε κάθε είδους παιδικές εκδηλώσεις αφού δίνει την ψυχή της κι όλη τη θετική της ενέργεια για να βλέπει χαρούμενα παιδικά προσωπάκια..
Συμμετείχε με ρόλους σε δύο παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου «Επι Σταγών». Τα τελευταία χρόνια με την καλλιτεχνική ομάδα «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» με την αγαπημένη της φίλη και συνεργάτη Βάγια Γουλοπούλου έχει ανεβάσει παραστάσεις κουκλοθέατρου με κατασκευή και χρήση κούκλας και θέατρο δρόμου-παντομίμας. Επίσης αναλαμβάνει και συμμετέχει σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων με ενεργό θεατροπαιδαγωγικο ρόλο.
Γράφει στίχους για τραγούδια-ποίηση αλλά και για παιδικές θεατρικές παραστάσεις..
Φέτος είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τη σχολή χορού ΤΕΡΨΙΣ στο παιδικό τμήμα ” Δημιουργικός χορός-θεατρικό εργαστήρι”..

 

Κινητήριος δύναμη?
Το χαμόγελο….το δικό της και των παιδιών, γιατί όπως λέει <<Όταν ένα παιδί χαμογελά ,μια ελπίδα γεννιέται>>
Άλλωστε κι εκείνη νιώθει ακόμα ένα παιδί που αρνείται να μεγαλώσει..

Ως παιδαγωγός ,μέσα από τη δουλειά της στην επαφή με τα παιδιά, πιστεύει πως το θεατρικό παιχνίδι και η χρήση κούκλας είναι ένας υπέροχος τρόπος επικοινωνίας με τον εαυτό μας ,με τους ανθρώπους, τα συναισθήματα μας και μας βοηθά να ξεκλειδώνουμε τους εσωτερικούς φόβους και τα άγχη που μας προβληματίζουν. Το καλύτερο εργαλείο κι ο καλύτερος τρόπος εκπαίδευσης στα παιδιά, όπου μέσα από το παιχνίδι, τη μίμηση, τον αυτοσχεδιασμό και το ρόλο μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους…
Τέλος δηλώνει χαρούμενη που ζει σε έναν ευλογημένο τόπο, όπου αν και επαρχία, υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι άνθρωποι, με πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες ,που προσφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του, κι απ’ ‘τον χώρο του, ανάπτυξη στον πολιτισμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγαλουπόλεις…

Φαγκρ2 Φαγκρ3

*Το 2013 έγραψε το τραγούδι για τον Μύλο των ξωτικών σε στίχους μουσική και ερμηνεία με τίτλο “Χριστούγεννα στον Μύλο”
Αγαπημένη της φράση: «Η ΑΓΑΠΗ όλα τα μπορεί».

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *