Ζήσης Παπαϊωάννου : Το βλάστημα των Μετεώρων…..

Ζήσης Παπαϊωάννου 

Ζήσης Παπαϊωαννου

Ο Ζήσης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Καλαμπάκα, την 29 Οκτωβρίου του 1984. Είναι ηθοποιός , Καθηγητής θεάτρου, Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και Τακτικό Μέλος στο Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Μέλος :Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και στο ΣΕΗ

Το 2004 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην παράσταση ” Η ναυμαχία της Σαλαμίνας θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε στην Σαλαμίνα σε σκηνοθεσία Γ .Μόρτζου και χορογραφίες Κέη Χόλντεν. ”

Το 2007 αποφοίτησε από την σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν με το δίπλωμα από το Υπουργείο Πολιτισμού Ηθοποιός – Καθηγητής. Συμμετείχε στην Πρακτική κινηματογράφου του Χολιγουντιανού σκηνοθέτη Jeremiah Comey και στην παράσταση “Εσύ μας χάρισες το μεγάλο ταξίδι σε σκηνοθεσία Δεγαίτης και μουσική Χρήστου Λεοντή μουσική διδασκαλία Μαίρη Χρονοπούλου αφιέρωμα στα 20 χρόνια μετά το θάνατο του Καρόλου Κουν -Θέατρο Τέχνης Φρυνίχου. ”

Την ίδια χρονιά παράλληλα και μέχρι το 2008 συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις “Τίτος Ανδρόνικος Σαίξπηρ σκηνοθεσία Α. Σωτηρίου “ και “Παντρολογήματα Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου Θέατρο Τέχνης Φρυνίχου Έμπορος Γαμπρός ρόλος: Α Σταρικώφ” . Επιπλέον συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά “Λούφα και Παραλλαγή στην ΕΡΤ1 β κύκλος σε σκηνοθεσία Π. Πορτοκαλάκης , σκηνοθετική επιμέλεια Νίκος Περάκης Ρόλος Καψιμιτζής “ αλλά και σε Διαφημιστικό σποτ “Ρόλος πρωταγωνιστικός CONN-X του ΟΤΕ “.

Ζήσης 2
Το 2012 τώρα συμμετέχει σε 2 κινηματογραφικές παραγωγές : Με χωρίς γυναίκες σε σκηνοθεσία Σεϊτανίδης, Ρόλος Α΄ Αστυνομικός βασικός ρόλος και στην ταινία The son of God” Magic Men σε σκηνοθεσία Erez Tadmor and Guy Nattiv. Ρόλος CLERK Αγγλόφωνη ταινία ισραηλινή παραγωγή.
Το 2013 παρακολούθησε το Σεμινάριο της Σχολής Μαριονέτας Κατασκευής και εμψύχωσης Κούκλας Μαιρηβή, και έπαιξε ένα σύντομο ρόλο στην κινηματογραφική ταινία : XENIA -Ξενία του Πάνου Κούτρα.

Παράλληλα και έως το 2014 συμμετείχε ως Εισηγητής Διαλέξεων Καθηγητής στα Ανοικτά Λαϊκά Πανεπιστήμια της Ακαδημίας των Πολιτών με θέμα Βιωματικό και Σωματικό Θέατρο μέσω θεατρικού παιχνιδιού και η εμψύχωση χαρακτήρων.
Το 2015 είχε μια φιλική συμμετοχή στην ταινία « Απο Έρωτας, σε σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης ¨» ενώ στην ταινία « Symptom ¨» ρόλος δευτεραγωνιστή σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής. Η ταινία αυτή συμμετείχε σε διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το 2016 συνεχίζει τις σπουδές του,
MOMA Certificate Modern Art & Ideas Mοντέρνα Τέχνη & Ιδέες NY 2016 MOMA Certificate Art and Inguiry:Museum Teaching Strategiew For Your Classroom Σχολή Modern Art & Ideas – Certificate Τέχνη και Εξεταστική: Μουσείο στρατηγικές διδασκαλίας για την τάξη σας (New York-ΗΠΑ)
• Recovering the Humankind’s Past and Saving the Universal Heritage Ανακτώντας το παρελθόν της ανθρωπότητας και αποθήκευση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς (ITAΛΙΑ)
• Introduction to Philosophy The University of Edinburgh Εισαγωγή στη Φιλοσοφία Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
Μετά από 2 χρόνια το 2017 στρέφεται στην συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας με το βιβλίο « Ελπινίκη.» εκδόσεις Όστρια Φωνές και Ψίθυροι στο Μουσείο της Ακρόπολης , και ασκήσεις Παίζοντας με τον Πολιτισμό.
Το 2019 γράφει το δεύτερο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Βασιλική, η Μαγική Ηχώ της Επιδαύρου» Εκδόσεις Μ.Σιδέρη ενώ συμμετέχει στις τηλεοπτικές σειρές , « Κρατάς Μυστικό» επεισόδια ρόλος: Λελέκας στον ALPHA και στην σειρά του ANT1 «Γυναίκα χωρίς όνομα» (επεισόδιο 65) ρόλος Άντρας στο βουνό. To 2019 ολοκληρώνεται με την συμμετοχή του στην κινηματογραφική ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή ,ρόλος νεαρός.

Πρόσφατα παρακολούθησε το σεμινάριο με τον Κινηματογραφιστή Βασίλη Λουλέ με θεμα «Η προφορική ιστορία μπροστά στον κινηματογραφικό φακό».

Το trikalaculture.gr του εύχεται ολόψυχα να έχει υγεία ώστε να μπορεί να προσφέρει πολλά στον πολιτισμό τόσο ως ηθοποιός αλλά και ως συγγραφέας.

το email του Ζήση Παπαϊωάννου  zisis.papaioannou@yahoo.gr

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *