Αφιέρωμα στον Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων.

Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη – αφιέρωμα με τον προπονητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργο Καράτζιο. Στην συνέντευξη παρουσιάζεται αναλυτικά η ιστορία του Ποδηλατικού Συλλόγου καθώς και η χρησιμότητα του στην Τρικαλινή κοινωνία. Ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη και ευχόμαστε τα καλύτερα στον Σύλλογο.  Πάμε να γνωρίσουμε τον Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων….

1.Πότε ιδρύθηκε ο ποδηλατικός σύλλογος κι από ποιόν/ποιούς;

Ο Ποδηλατικός σύλλογος Τρικάλων  ιδρύθηκε το 2015 από τον Μιχάλη Ταμανάκια (απόφοιτος Τεφαα και πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας) και τον Ηλία Ζηντζόβα (πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας). Το 2020 έγινε η προσθήκη του τρίτου προπονητή Γιώργου Καράτζιου (απόφοιτος Τεφαα, MSc « Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και αποκατάσταση» και πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας).

Στόχος του συλλόγου ήταν και θα είναι η ανάδειξη της ποδηλασίας σε κάθε της μορφή. Εκτός όμως από την ανάδειξη του αθλήματος, στόχος μας είναι να δίνουμε μια σωστή κατεύθυνση στα παιδιά ώστε να είναι πειθαρχημένα στη ζωή τούς. Ως σύλλογος δίνουμε μεγάλη βάση στο χαρακτήρα και στην προσωπικότητα του ατόμου. Θέλουμε πρώτα να διαμορφώσουμε σωστούς και υπεύθυνους χαρακτήρες και μετά δυνατούς αθλητές.

 

  1. Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του συλλόγου για την πόλη μας;

Η ύπαρξη του συλλόγου στην πόλη μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι δίνει την ευκαιρία σε κάθε παιδί να γνωρίσει αυτό το φανταστικό άθλημα. Μέσα από την ποδηλασία τα παιδιά μαθαίνουν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και πως να κινούνται σωστά στο δρόμο. Οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι οδηγοί πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά στους δρόμους. Όλα αυτά  πρέπει να τα μαθαίνει κάποιος από πολύ μικρή ηλικία και να του γίνουν βίωμα, διότι καλά όλα στη θεωρία, αλλά πάντα η πράξη είναι πού μετράει.

3.Ποιοι μπορούν να γραφτούν και να συμμετέχουν στον σύλλογο και με ποιόν τρόπο;

Στο σύλλογο μας μπορούν να γραφτούν παιδιά από 6-18 ετών. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ποδήλατο και καλή διάθεση. Τα παιδιά χωρίζονται και εντάσσονται, ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες τους, στο αντίστοιχο γκρουπ. Οι στόχοι σε κάθε τμήμα είναι διαφορετικοί. Σίγουρα αυτό που στοχεύουμε σε όλες τις κατηγορίες είναι η ψυχαγωγία και η εκτόνωση.

 

  1. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου έως σήμερα;

Όπως αναφέρθηκα και προηγουμένως, επιτυχία για εμάς είναι να βλέπουμε τους αθλητές μας να έχουν σωστή συμπεριφορά μέσα και έξω από το σύλλογο. Αγωνιστικά όμως η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου ήταν η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος mtb  παίδων από τον Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη σε συνδυασμό με τη 2η θέση του Περικλή Λαγού. Το να βλέπεις δύο παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στο σύλλογο να κάνουν το 1-2 σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι φανταστικό.

 

5.Η Τρικαλινή κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια είναι γνωστός ο σύλλογος και πόσο ο κόσμος τον στηρίζει;

Ο σύλλογος μας έχει ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα. Η Τρικαλινή κοινωνία στηρίζει έμπρακτα τον σύλλογο μέσω χορηγιών και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Χωρίς αυτούς ο σύλλογος δεν θα είχε την σημερινή εξέλιξη. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουνε άνθρωποι στη δουλειά σου και να σε βοηθούν να εξελιχθείς. Οι Τρικαλινοί πρέπει να επικροτούν τις προσπάθειες των ακαδημιών, διότι εκεί βρίσκονται μελλοντικοί παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες.

 

 6.Πόσο επηρέασε ο Κορονοϊός τη δραστηριότητα του συλλόγου;

Ο Κορονοϊός σίγουρα επηρέασε τον σύλλογο μας όπως και τις περισσότερες ομάδες. Αλλά είναι κάτι που δεν μας πτοεί. Οι δυσκολίες πάντα σε κάνουν πιο δυνατό, το μόνο που χρειάζεται για να τις αντιμετωπίσεις είναι καλή διάθεση και ψυχολογία. Έτσι είναι η ζωή γενικώς, θα πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς!

 

  1. Πώς βλέπετε το μέλλον τού ποδηλατικού

Για το μέλλον του συλλόγου έχουμε μόνο αισιοδοξία. Τα μηνύματα που παίρνουμε  για την δουλειά που γίνεται στο σύλλογο είναι πολύ θετικά. Αυτό μας γεμίζει χαρά και αυτοπεποίθηση. Έχουμε πολλές σκέψεις για το μέλλον του συλλόγου και γενικά για την Τρικαλινή ποδηλασία. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο δήμος στηρίζει την προσπάθεια του συλλόγου, αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και κανένας μας δεν θα πρέπει να επαναπαύεται . Ποιος ξέρει; ίσως κάποια στιγμή τα Τρίκαλα να φτάσουν ποδηλατικά εκεί που πρέπει να βρίσκονται.

 

  1. Ένα μήνυμα στους γονείς και τούς Τρικαλινούς, για ποιο λόγο αξίζει να ενταχθούν στο σύλλογο

Όλοι μας πρέπει να ωθούμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία. Δεν θα μιλήσω για τα οφέλη της άσκησης διότι αυτά είναι ευρέως γνωστά. Η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η εκτόνωση είναι δύο καλοί λόγοι για τους γονείς. Η τεχνολογία έφερε πολλές διευκολύνσεις στη καθημερινότητα μας, αλλά ένα μεγάλο αρνητικό είναι ότι έκλεισε τα παιδιά στα σπίτια, περνώντας πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Αυτή η εξάρτηση των παιδιών αντιμετωπίζεται μόνο με δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που δεν το βαριέσαι εύκολα διότι οι εικόνες αλλάζουν γρήγορα. Αυτή η εναλλαγή των εικόνων σε κάνουν να ξεφεύγεις και να νιώθεις ελεύθερος. Άλλωστε μετά από την κατάσταση των lockdown που περάσαμε, όλοι ψάχνουμε τρόπους για να νιώσουμε ελεύθεροι!

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1
adv-magika-grammata
banner_jonnys

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *