Αφιέρωμα στην Τρικαλινή Ζωγράφο Ελένη Τσιλιλή.

Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει την Τρικαλινή ζωγράφο Ελένη Τσιλιλή.

Η Ελένη Τσιλιλή  γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών μαθήματων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009) με καθηγητές τον τρικαλινό κ. Ηλία Κοτσίρα (χαράκτης) καθώς επίσης τον κ. Γιώργο Σκυλογιάννη ( ζωγράφος ) και τον κ. Κυριακό Μορταράκο (ζωγράφος) .

Έχει πτυχίο από  το Τμήμα Διακοσμητικής  της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών (2003). Έχει πάρει μέρος στην μπιενάλε στο Bari της Ιταλίας 2021 Bibart Biennale Internazionale d’arte και στην μπιενάλε των Σκοπίων Osten Biennal of Drawing στα Σκόπια 2020 με εκπρόσωπο και στις δυο της ελληνικής συμμέτοχης την κ. Μαρίνα Γκοντά (ιστορικός τέχνης δρ Σορβόννης).

Στην Osten Biennal of Drawing στα Σκόπια 2020 η επιτροπή  αποφάσισε τη βράβευση όλης της Ελληνικής ομάδας.  Επιπλέον  συμμετέχει στο project τέχνης  του Copelouzos Family Art Museum που  έχει τίτλο «COV-ART PROJECT» και σχετίζεται με την πανδημία που ζήσαμε. Σε αυτό το project προσκάλεσαν καλλιτέχνες,  από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με έργο τους πάνω σε μία μάσκα από καμβά, η οποία θα εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στην έκθεση  «Μεταβάσεις» στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης (Θεσσαλονίκη), στα πλαίσια του Balkan Art Festival με την Εγκατάσταση «Στην ύλη εισχώρησα ουρλιάζοντας», διαστάσεις μεταβλητές με την  Εικαστική ομάδα «ΕΝ ΦΛΩ».

Το 2021 πήρε μέρος επίσης στο  ιστορικό κέντρο της Ρώμης στη γκαλερί Medina Roma.Arte συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση “Go With The Flow” που επιμελήθηκε  η Γεωργία Τρουλη.  Συμμετοχή έχει επίσης  σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα με την κ. Νικολένα Καλαιτζάκη ιστορικό τέχνης.      Σκίτσο της επίσης έχει βραβευτεί στον 5ο πανελλήνιο διαγωνισμό στα Καλάβρυτα, 2017.  Μερικά από τα έργα της εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Ολυμπιακού Αθλητικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.

Τέλος έχει κάνει την εικονογράφηση για το παιδικό βιβλίο με τίτλο “Ο Τρίτων της Αλοννήσου” του Γεωργίου Τσουρλή.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *