ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Πολλά κουστουμάκια και ταγεράκια ράβονται τον τελευταίο καιρό.  Τα ΜΜΕ, ιδίως τα ηλεκτρονικά, γέμισαν με ωραία πρόσωπα  που ξαφνικά, ένοιωσαν πως η  Πατρίδα χρειάζεται σωτηρία.
Δεν ξέρω αν καταλάβατε, κάποιοι- ες  ψυχανεμίστηκαν εκλογές και σαν τα σαλιγκάρια μετά από βροχή, έσκασαν κεφάλι, προσπαθώντας   να μας πείσουν ότι Βουλή χωρίς αυτούς, δεν έχει νόημα.

Μη μου πείτε πως δεν έρχεται και στο δικό  σας νου, πως  σε κάθε προεκλογική περίοδο ισχύει η παροιμία: «Όπουγάμος και χαρά, και η Βασίλω πρώτη!»

Ας κάνουμε όμως μία υπόθεση εργασίας για να προσδιορίσουμε τα ικανά και αναγκαία  προσόντα  που πρέπει να χαρακτηρίζουν αυτούς- ες που φιλοδοξούν  να μας εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επειδή  ο κατάλογος που ακολουθεί δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι τέλειος , μπορείτε να προσθαφαιρέσετε ότι εσείς νομίζεται και πιστεύετε, έτσι που να γίνει ολοκληρωμένος.

Λοιπόν, ένας υποψήφιος-α πρέπει να χαρακτηρίζεται από τα εξής:
– Να έχει ‘’κολλήσει  τα επίσημα ένσημα’’ από την εργασία με την οποία συντηρεί τον εαυτό του και την οικογένειά του. Η περιουσία του, μικρή η μεγάλη, να είναι νόμιμη, δικαιολογημένη και διαφανής.
-Να έχει βαθιά γνώση της ιδεολογίας του  κόμματος και του κοινωνικού χώρου που θέλει να εκπροσωπήσει, αλλά και  ικανή γνώση  της ιδεολογίας των αντιπάλων.
Να έχει υποστεί μία σοβαρή εκπαίδευση. Κατά προτίμηση, πανεπιστημιακή. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας,  είναι απαραίτητη.
-Να έχει ασχοληθεί  με τον δημόσιο τομέα με διάφορες ιδιότητες, έτσι που να έχει επίγνωση του τρόπου λειτουργίας του. Επίσης να έχει ασχοληθεί με τους  τρόπους λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα  , έτσι που να έχει επίγνωση των μηχανισμών  που οι δύο αυτοί χώροι, συνεργάζονται η συγκρούονται, αναλόγως.


-Να έχει  ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό, έτσι που να γνωρίζει  τα ευεργετικά η καταστροφικά αποτελέσματατης συνδικαλιστικής δραστηριότητας.
-Να έχει καλές οικονομικές γνώσεις  τόσο όσο αναφορά  την εθνική οικονομία,  όσο και την διεθνή.  Να μπορεί να παρακολουθεί την διεθνή πολιτική σκηνή, να έχει ταξιδέψει, και  να έχει εμπειρίες  ζωής  και έξω από την χώρα.
-Να έχει καλή  επαγγελματική γνώση ενός αντικειμένου.( Γεωργία, ιατρική,  δομές πρόνοιας, παραγωγή, εμπόριο, ενέργεια κ.λ.π.), έτσι που να μπορεί να αξιοποιηθεί σε ανάλογες θέσεις ευθύνης.
-Υποχρεωτικά να έχει άριστες σχέσεις με την κοινωνία που θέλει να εκπροσωπήσει, να πιστεύει στην Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη, να έχει ελεύθερη άποψη και να είναι διατιθέμενος  να συγκρουστεί σε θέματα αρχών , και μέσα στο κόμμα του και έξω απ’ αυτό.

-Τέλος, να έχει ανάλογη παιδεία σε θέματα κουλτούρας, επιστημών, θρησκείας, να γνωρίζει σύγχρονες τεχνικές  επικοινωνίας   και πληροφορικής, να τον χαρακτηρίζει υγιής πατριωτισμός αλλά και διεθνισμός και να παίρνει άριστα σε θέματα πατριδογνωσίας.

Μπορεί ο καθένας σ’ αυτόν τον κατάλογο  να προσθέσει και άλλες  πρωτεύουσες και δευτερεύουσες  ιδιότητες που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα υποψήφιο βουλευτή, αλλά ο κατάλογος αυτός θα ήταν πλήρης αν συμπεριλάμβανε   και τα αρνητικά χαρακτηριστικά που θα απέκλειαν  κάποιον-ια από τα πολιτικά ψηφοδέλτια.
Π.χ.  άνθρωποι με μονοσήμαντη ικανότητα,  κατά τεκμήριο , άχρηστη πολιτικά όσο σπουδαία και αν είναι,  όπως αθλητές, αοιδοί, ηθοποιοί , δημοσιογράφοι, οι έχοντες πολιτική και κομματική  προίκα,  η ισχυράοικονομικά χαρτοφυλάκια, αλλά πέρα της δημοφιλίας,  ουδέν έτερον, θα πρέπει να αποκλείονται, και αυτοί και οι φιλοδοξίες τους.

Βλέπω να χαμογελάτε. Και δικαίως θα μου πείτε, πως εδώ πήγαν στην ευρωβουλή, ποδοσφαιριστές, καθαρίστριες, ηθοποιοί, με μηδενικά άλλα προσόντα, παρ’ όλο που καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Εδώ , έγιναν υπουργοί καθαρίστριες μη ανιχνεύσιμων άλλων ικανοτήτων.  Εδώ παραλίγο να δούμε  στην βουλή σαν αρχηγό κόμματος  ‘’δημοσιογράφο-λαμόγιο’’ αμύθητης και αδικαιολόγητης  περιουσίας, και κινδυνεύουμε να   εκπροσωπηθούμε  στην βουλή από ανθρώπους της  hautecouture και Coiffure , και εγώ σας μιλώ για προσοντολόγια! Ασε που θα μου πείτε  επίσης, πωςκοντεύουν να φτάσουν στα ήπατα αξιώματα, άτομα που δεν άφησαν πανηγύρι, γιορτή και συμμάζωμα Βλάχων και Σαρακατσαναίων με μόνο εφόδιο την ανά χείρας γκλίτσα!

Εντάξει, δίκαιο έχετε! Δεν χρειάζεται και να τσακωθούμε!  Καλοκαίρι είναι , ζέστη κάνει, λέμε και καμία χαζομάρα για να περνά η ώρα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας.

christos.gim@gmail.com

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *